Címke: Bányai Júlia Gimnázium
Keresés
Dátum választó
Rendezés
259 találat
2024.03.08

Díjazták a megye legjobb matekosait

Pénteken délután a Kodály Iskola dísztermében adták át a megye matematika verseny legjobbjainak járó díjakat. Összesen 147 diák és 21 felkészítő pedagógus kapott elismerést. A legjobb kecskeméti matekosnak a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola valamint a Bányai Júlia Gimnázium diákjai bizonyultak.
2024.03.04

A spektroszkópia módszerébe nyerhetnek bepillantást a diákok

Tudományos ismeretterjesztő előadássorozat indul csütörtökön a Bányai Júlia Gimnáziumban. A spektroszkópiájáról, azaz az elektromágneses sugárzás spektrumának rögzítéséről Weber Márton, a Richter Gedeon gyógyszergyár kutatója beszél a diákoknak. Hétfőn délelőtt Labancz István, a Bányai Júlia Gimnázium földrajz-kémia szakos tanára mutatta be, hogyan is működik a spektrofotométer.
2023.10.18

A Piarista és a Bányai Júlia Gimnázium is csatlakozott a Selye János Diáklabor-hálózathoz

A kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda szervezésében két kecskeméti, egy dabasi és egy kiskunhalasi diáklabor kapcsolódott be a Selye János Diáklabor-hálózatba. A Piarista Rend Magyar Tartománya közleményében azt írta, a program keretében a hálózatban részt vevő diáklaborok a térség középiskoláival, általános iskoláival és más diáklaborjaival fognak együttműködni a következő két tanévben
2023.10.06

Kalandtúrával emlékeztek névadójukra a Bányaiban

Kémkedésben, darts dobásban, kardvívásban, sőt kézigránát dobásban is megmérkőztek pénteken délelőtt a Bányai Júlia Gimnázium diákjai. Egy különleges kalandtúrát szerveztek számukra Bányai Júlia halálának 140., az iskola alapításának pedig 75. évfordulója alkalmából.
2023.10.04

Bányais ezüst a World Robot Olympiadon: Kiss Róberttel és Forgó Olivérrel beszélgettünk

Öt kontinens 39 országának részvételével rendezték meg Dániában a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyének, a World Robot Olympiadnak nemzetközi döntőjét szeptember 21. és 24. között. A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett. A KTV stúdiójában Kiss Róbert felkészítő tanárral és Forgó Olivérrel, a csapat egyik tagjával beszélgettünk.
2023.09.28

Bányais ezüstérem a World Robot Olympiad kutatási és robotverseny nemzetközi döntőjében

Öt kontinens 39 országának részvételével rendezték meg a dániai Odense városában a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyének, a World Robot Olympiadnak a nemzetközi döntőjét szeptember 21. és 24. között. A versenyre a magyar nemzeti döntő megnyerésével lehetett kvalifikálni. A résztvevő csapatok két kategóriában és három életkori korosztályban mérték össze tudásukat. A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola csapata pedig a 11. helyen végzett.
2023.07.07

A bányais robotika csapat ismét a nemzetközi mezőnyben versenyez

Június 29-30-án rendezték meg Győrben a World Robot Olympiad nemzetközi kutatási és robotika verseny országos döntőjét. A tét a nemzetközi fordulóba történő kijutás volt. A nemzeti döntő kategóriagyőztes csapatai kvalifikálhatták magukat a dániai vagy panamai világdöntőkre. A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium háromfős csapata - Forgó Olivér, Kakuszi Bence és Tóth Hanga Katalin - a Future Innovators kategória senior korcsoportjában első helyezést ért el, így Magyarországot képviselheti a 2023. szeptember 21-24. között megrendezésre kerülő WRO Friendship Invitational Tournament versenyen a dániai Odense városában - tudatta szerkesztőségünkkel Kiss Róbert, a Bányai matematika-kémia-informatika szakos mestertanára, a csapat felkészítője.