Busás haszon helyett csak egy kis értékű gyűrűt kapott

KÖZLEMÉNY
2024. 03. 22., 08:47
A Kecskeméti Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel egy millió forintot vett át a sértettől aranyékszerekbe és gyémántba történő befektetés céljából, azonban a pénzt nem a befektetésre fordította, hanem eltulajdonította, a sértettnek pedig csak egy 30.000 Ft-os gyűrűt adott.

A vádirat szerint a nagykőrösi férfi – az ügy vádlottja – 2023 nyarán, Kecskeméten több részletben, összesen 880.000 forintot vett át a sértettől azért, hogy a pénzen külföldről aranyékszereket és gyémántot rendeljen, majd azokat Magyarországon nyereséggel értékesítse. A férfi vállalta, hogy a sértett pénzét az üzlet során realizált haszonnal együtt fizeti vissza.

A vádlott később, a befektetés igazolására átadott a sértettnek egy gyűrűt, amit hárommillió forint értékű gyémántgyűrűként jelölt meg. A sértett a gyűrűt zálogházba adta, ahol azért csak 30.000 forintot kapott.

Az elkövető egy alkalommal 50.000 Ft-ot átutalt a sértett feleségének bankszámlájára, a maradék 800.000 Ft-ot azonban nem a befektetésre fordította, hanem jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a vádlottat nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség