CIKÖSZ Találkozó - Romaügyben szükség van a változásra

2024. 03. 16., 18:59
Találkozót szervezett a Cigány Közösségek Szervezete a Széchenyivárosi Közzösségi Házban szombat délután a Bács-Kiskun Vármegyei roma közösségek képviselőinek. A találkozón a romaügyekről, a hátrányos helyzetükről és a partnerségről volt szó.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 27 képet tartalmaz

Először szerveztek CIKÖSZ Találkozót Kecskeméten, amelyen a résztvevők megvitatták a roma közösségek ügyeit. A Cigány Közösségek Szervezete rendszeresen tart hasonló vitaköröket, találkozókat az ország különböző pontjain, hogy a helyi vármegyei roma közösségekkel együtt találjanak megoldást a problémáikra.

A rendezvényen a Bács-Kiskun Vármegyei roma közösségek képviselői, Köves Márta CISZ országos főkoordinátor, Kiskunhalas alpolgármestere és a CIKÖSZ országos alelnöke Szűcs Csaba, Schmidt Rajmund a CIKÖSZ Bács-Kiskun vármegyei főkoordinátora, dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselők, valamint Szamler László önkormányzati képviselő jelent meg. A találkozón a romaügyekről, a hátrányos helyzetükről és a partnerségről volt szó.

Szó esett a közelgő önkormányzati-és a nemzetiségi választásokról is. A jelenlévő képviselők hangsúlyozták, a jövőben is számíthatnak munkájukra az állampolgárok, hiszen nem csak üres ígéretekkel dobálóznak a választások előtt. Egyetértettek abban, hogy a nehézségek leküzdéséhez a partnerség az egyetlen járható út, amiben szükség van egy olyan hatékony, szakmai és hiteles érdekképviseletre, mint amit a Cigány Közösségek Szövetsége (CIKÖSZ) is nyújt.