Címke: agrárminiszter
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.12.09

Új hungarikumokat avattak a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Péntek este nagyszabású ünnepséget láthatott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház meghívott közönsége a III. Hungarikum Díjátadó Gálán, ahol tizenegy új hungarikum született a nézők szeme láttára. Kecskemét első alkalommal lehetett a magyar értékek ünnepének helyszíne. A rendezvényen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is. Újabb kecskeméti kötődésű hungarikum is született: a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermében készült Magyar népmesék sorozatot is ebben a jeles körben tartjuk számon mostantól.
2023.11.26

Természetünk megóvása közös érdekünk

A Hanság élőhelyfejlesztési projekt fő célja a területen védett, illetve a Natura 2000 élőhelyek javítása, az ökológiai folyamatok nyomon követése, valamint a területkezelési infrastruktúra bővítése – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken, Lébényben, a Hanság élőhelyfejlesztési projekt átadóján.
2023.10.19

Szigorodnak a hazai mézjelölési szabályok

Hazánk évek óta szorgalmazza a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó európai előírások szigorítását a fogyasztók és a méhészek védelme érdekében. Magyarország nemzeti hatáskörben szigorítja a hazai szabályozást, mézkeverékek esetén kötelező lesz feltüntetni valamennyi származási országot, méghozzá a felhasznált mézek tömeg szerinti csökkenő sorrendben – közölte Nagy István agrárminiszter.
2023.02.22

Kulcságazat a méhészet a magyar mezőgazdaságban

Magyarország elsőként tette a méhészetet adómentessé, elsőként adott beporzási támogatást, és elsőként fogja ténylegesen felsorolni a címkén, mely országokból származik a méz, hiszen a termelők és a fogyasztók védelme így biztosított, mondta Nagy István agrárminiszter a Homokháti Méhész Egyesület méhészeti gyűlésén, Sándorfalván.