Címke: ajánló
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.12.30

Komolyzenei programajánló – 2024. január

A komolyzenei programokban rendkívül gazdag adventi időszakhoz hasonlóan mozgalmasan indul az új esztendő. 2024 első napjaiban két hagyományos hangversenyt is rendeznek: január 1-jén a kecskeméti szimfonikusok újévi koncertjét a Hírös Agórában, január 5-én, pénteken este pedig Túri-Nagy János orgonaestjét a Nagytemplomban tartják meg.
2023.12.08

ANNO: 25 éve mesedarabot mutatott be a Piróka Bábszínház

E heti visszatekintő műsorunkban, az ANNÓ-ban egy 25 évvel ezelőtt készített összeállításunkat adtuk ismét közre. 1998 decemberében, az adventi időszakhoz igazodva, új mesedarabot mutatott be a Piróka Bábszínház. Filmünkben dr. Juharosné Molnár Piroska beszélt a darabról.
2023.11.05

Könyvajánló – Hegedűs Gyöngyi: lehessen bármi

„A hideget érezni nem ugyanaz, mint fázni” – aki eljut a megkülönböztetés ilyen fokára, legalábbis figyelemreméltó. Hegedűs Gyöngyi költészete egyszerre intellektuális, posztmodern és metafizikus, vagy jó verset ír, vagy nem ír, nincsenek mélypontjai. Ahogyan azt is érezzük, saját olvasatunk csak egy lehetséges fordítás, a megfejtés titok. Annyi dimenziót jár át, hogy épp egy kis időnk marad, hogy a köztes lebegésben némi levegőhöz jussunk. Mert ahhoz, hogy „lehessen bármi”, nem elég akármi: „istenkoncentráció”, „angyalok” „horrorkaraván”…