Címke: dr. Fülöp Tamás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
131 találat
2024.03.20

Több mint száz diák vett részt a HUMDA kecskeméti pályaorientációs napján

Szakmai és pályaorientációs napot tartott szerdán délelőtt a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. annak kapcsán, hogy hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű autóbusz közlekedik egy hónapig Kecskeméten. A résztvevő szakmabeli meghívottak, a középiskolások, valamint az egyetemisták többek között a hidrogén busszal is megismerkedhettek.
2024.02.16

Két diplomaosztót is tartott pénteken az egyetem

Történelmében először egy nap alatt két diplomaosztót is tartania kellett a Neumann János Egyetemnek a megnövekedett hallgatói létszámnak köszönhetően. A 2023/2024-es tanév őszi félévében összesen 329 hallgató záróvizsgázott. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 203, a Gazdaságtudományi Karon 91, míg a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 35 hallgató tett záróvizsgát.
2024.01.26

Egy nap a logisztika körül

60 középiskolás érkezett a Neumann János Egyetem CAMPUS-ára. ma délelőtt vette kezdetét ugyanis a 24 órás Egy nap a logisztika körül elnevezésű verseny, amelyen 20 csapat méri össze tudását.
2023.11.09

Három új partnercéggel bővült a Neumann János Egyetem START oktatási programja

Három új partnerrel folytatja a Neumann János Egyetem innovatív képzési programját. Az NJE START szakirány-specifikus oktatási formához ma a REHAU-Automotive Kft., a CLAAS Hungária Kft. és a 3D Technology Kft. csatlakozott, hogy együtt tanítsák a jövő mérnökeit. Az együttműködésnek köszönhetően a program egyre több specializáción kínál rálátást a mérnöki hivatásra.
2023.08.21

Dr. Fülöp Tamás: azon dolgozom, hogy hallgatóink a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak

Újabb 4 évre dr. habil. Fülöp Tamás lett a Neumann János Egyetem rektora, aki ebből az alkalomból adott interjút ma (hétfő) a Kecskeméti Televíziónak. A rektor a beszélgetés során kitért azokra a folyamatban lévő fejlesztésekre, amelyek jelenleg is zajlanak az egyetemen és amelyekben egy csapat segíti a munkáját. Dr. Fülöp Tamás, Hájas Barnabásnak beszélt a jövőről is, mint mondta az a célja, hogy a Neumann János Egyetemen még versenyképesebb legyen, nagyobb hangsúlyt kapjon a következő években a tehetséggondozás, de azon is dolgozik, hogy az egyetem hallgatói a város közéletében is aktívabb szerepet vállaljanak például sport és kulturális eseményeken.
2023.07.26

Megalakult a Neumann János Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolája

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Neumann János Egyetem. A Magyar Akkreditációs Bizottság határozatával 2023. június 30-án megalakult az intézmény Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskolája. Mivel a Neumann János Egyetem alkalmazott tudományok egyeteme státusszal rendelkezik, különösen nagy jelentősége van a doktori iskolának, hiszen mind az oktatók és kutatók, mind a hallgatók számára biztosítja a tudományos fokozatszerzés, a szakmai előmenetel és a tudományos karrier lehetőségét. A részletekről dr. Fülöp Tamást, az egytetem rektorát kérdeztük.
2023.05.17

Elindult az NJE START program

Új, innovatív képzési program indult el a Neumann János Egyetemen. Az NJE Startnak köszönhetően tavaly szeptemberben egy új szakirányspecifikus oktatási formát sikerült elindítani a műanyag specializáción. Az oktatási intézmény ma három partnerrel kötött megállapodást, mely még szorosabb kapcsolatot tesz levetővé a hallgatók és a cégek között.