Címke: egészségügyi szűrés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6335 találat
2024.04.09

Engert Jakabné és dr. Szentannay Judit az óvodai lisztérzékenység-szűrésekről

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelyet időben felismerve számos súlyos szövődményt kerülhetnek el az érintettek. Az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban a gyermekek ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt április elejétől. Az eddigi szülői visszajelzések alapján több mint 1.400 gyermeknél végezhetik el a fájdalommentes gyorstesztet, melynek eredménye öt perc alatt rendelkezésre áll. A szűrés egy iránydiagnózist ad, pozitív eredmény esetén szakorvossal kell felvenni a kapcsolatot. A témában Engert Jakabné alpolgármester és dr. Szentannay Judit gyermek-gasztroenterológus szakorvos volt a vendégünk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában.
2024.04.09

Stúdióbeszélgetés

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelyet időben felismerve számos súlyos szövődményt kerülhetnek el az érintettek.
2024.02.22

Jubilált a Civil Véradás

Tizedik alkalommal szervezték meg a Civil Véradást. A Kecskeméti Területi Vérellátó Központban sorra érkeztek mindazok, akik a különböző civil szervezetek képviseletében fontosnak tartották a segítségadást. A mai napon a véradás mellett ingyenes szűrésen is részt lehetett venni.
2023.07.22

Teqball bemutató az Árpádvárosban

Mi az a teqball? Hogyan és miért hajlított asztalon kell játszani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik részt vettek a mai (szombat) teqball bemutatón az árpádvárosi játszótéren. A programot az idősebbek részére ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat egészítette ki.