A Kárpát-medence keresztény értékeit bemutató fotókiállítás nyílt az Agórában

2024. 05. 22., 12:29
A 2019-es csíksomlyói búcsúról, Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról és a Kárpát-medence más keresztény értékeiről nyílt fotókiállítás a Hírös Agóra aulájában. A határon túli amatőr és hivatásos fotósok munkáit felvonultató tárlat június 2-áig látogatható az Agóra nyitvatartási idejében.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 21 képet tartalmaz

A 2019-es csíksomlyói búcsú és Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának emlékezetes pillanatai is megelevenednek a Hírös Agórában néhány nappal ezelőtt megnyílt fotókiállításon. A csíksomlyói felvételek mellett a Kárpát-medence más vidékeinek, így Erdély más tájainak, Partiumnak, Délvidéknek és Kárpátaljának keresztény értékeit is gyönyörű felvételeken mutatja be a tárlat.

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány által kiírt pályázatra határon túli amatőr és hivatásos fotósok küldhettek be képeket, melyeket szakmai zsűri értékelt. A kiállítás társszervezője a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) volt.

A képeket most elemezni, történetüket ismertetni szerintem nem érdemes. Sokkal inkább számít az arra fogékony léleknek az az érzés, az a lelkület, amit a képek képviselnek. A fotók előtt állva a látogató elámulhat a teremtett világ határtalan gazdagságán és szépségén. Megcsodálhatja a keresztény kárpát-medencei magyarság időtlen és rendkívüli, egyedi kapcsolatát a Teremtő Istennel
— fogalmazott dr. Berényi Tivadar, a KÉSZ kecskeméti csoportjának elnöke.

– Megtisztelő mind városunknak, mind a KÉSZ kecskeméti csoportjának, hogy éppen pünkösdkor látogatott el hozzánk a kiállítás. Minden kedves kecskeméti érdeklődő fogadja szeretettel! – tette hozzá dr. Berényi Tivadar.

A Hírös Agóra aulájában látható tárlat június 2-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Képgalériánk a kiállítás május 17-ei megnyitóján készült.