Címke: film
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.11.10

A romániai forradalom testközelből: Kecskemétre is jön a Libertate'89 –Nagyszeben

Az 1989-es romániai forradalom légkörét teszi átélhetővé, szinte tapinthatóvá a Libertate '89 – Nagyszeben című film, mely hamarosan Kecskemétre is megérkezik. A román-magyar koprodukcióban készült alkotás a romániai forradalom egy kevéssé ismert helyínén, a dél-erdélyi Nagyszebenben játszódik, az itteni kusza, olykor abszurdba hajló eseményeken keresztül mutatja be '89 decemberének fegyveres konfliktusait, emberi drámáit és morális dilemmáit.
2023.11.08

November 9-től mozikban a Mesterjátszma, Kecskeméten is lesz közönségtalálkozó

November 9-től Hajduk Károly, Mácsai Pál, Váradi Gergely, Péterfy Bori és Varga-Járó Sára főszereplésével kerül a hazai mozikba Tóth Barnabás új filmje, a Mesterjátszma. Az alkotók országszerte mesélnek a film kulisszatitkairól – Budapest és több vidéki nagyváros mellett Kecskeméten is közönségtalálkozóval várják a váratlan fordulatokkal teli mozifilm nézőit. Az Otthon Moziban november 14-én Tóth Barnabás és Varga-Járó Sára lesznek a vendégek.
2023.10.09

Magyarázat mindenre: teltház az Otthon moziban

Minden jegy elkelt, még pótszékek is kerültek a nézőtérre, annyian voltak kíváncsiak Reisz Gábor új filmjére. Hogy mi okozta ezt a nagy érdeklődést? Egy kiváló alkotás (2023-as Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, legjobb film) egy remek rendező, egy lelkes és odaadó csapattal magyarázat lehet mindenre. És az, hogy eljött az Otthon moziba a rendező is, aki válaszolt mindenre.
2023.04.20

Új film készült Kodály Zoltánról

Kodály Zoltán 140. születésnapja alkalmából ismeretterjesztő film készült Kecskeméten, mely új szemszögből mutatja be a zeneszerző életét. A KTV csütörtöki Kiemelő magazinjának vendégei voltak az alkotók, Horváthné Erdélyi Zsuzsanna, Pusztai Tamásné valamint Miklósné Faragó Csilla, a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.
2023.03.02

Ukrajna elbukott a vizsgán: film készült a magyarokat ért vegzálásokról

Elkészült a Nemzeti Jogvédő Szolgálat dokumentumfilmje Kárpátaljai magyarok a prés alatt címmel. A film a tavaly szeptember folyamán elvégzett monitorozó munka alapján készült, melyet kollégánk, Molnár H. Boglárka rendezett. Az alkotás feltárja az Ukrajnában élő magyarokat érő sérelmeket, támadásokat. Ezt a filmet láthatják holnapi Töretlenül magyarok című magazinunkban.