Címke: Gáspár Ferenc
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2024.03.06

Gazdafórum Kerekegyházán – NAK KAP

Országos fórumsorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az összes vármegyét érintő roadshow célja megismertetni a gazdálkodókkal az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokat. Bács-Kiskunban három fórumot tartanak, az első tegnap délután volt Kerekegyházán.
2024.03.06

Gazdafórumot tartottak Kerekegyházán

Országos fórumsorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az összes vármegyét érintő roadshow célja megismertetni a gazdálkodókkal az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokat. Bács-Kiskunban három fórumot tartanak, az első kedden délután volt Kerekegyházán.
2024.02.29

Jakabszálláson rendezték meg a 3. REL Expót

Jakabszálláson rendezte meg ma a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expót és Konferenciát a Kislépték Egyesület. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében megvalósuló kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződött, kiemelt szerepet kaptak a mézek, a méhészeti termékek és a gabona értéklánc fejlesztése.
2023.12.05

A Települési Agrárgazdasági Bizottságok tagjainak tartott fórumot Kiskunhalason a NAK

A Bács-Kiskun vármegyében működő Települési Agrárgazdasági Bizottságok (TAB) tagjai számára szervezett fórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun vármegyei szervezete hétfőn. A legújabb jogszabályokat érintő kérdésekkel hat előadó foglalkozott Kiskunhalason. Az előadások során a Települési Agrárgazdasági Bizottságok feladataira és az azokkal kapcsolatos kérdésekre koncentráltak a kormányhivatal és az államigazgatás szakemberei. Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun vármegyei szervezetének elnöke jó hírrel érkezett a fórumra: mind országosan, mind megyénkben jelentősen növelik a falugazdászok számát.
2023.11.16

Falugazdászok segítik a gazdálkodókat

Az őszi magágy-előkészítéssel lassan végeznek a gazdák, és ezzel egyidejűleg folyamatosak a vetések is. A kinti munkálatok mellett adminisztrációs feladatai is vannak a gazdálkodóknak, melyben a kamara falugazdász hálózata segíti őket. Hogy pontosan miben, erről beszélt a Kecskeméti Televíziónak Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke.
2023.11.14

Nehéz évet zárnak a gazdálkodók

Vármegyénkben is lassan befejeződnek az aratási folyamatok, idén viszont a termésátlagok között nagy különbségek figyelhetőek meg. A napraforgó esetében közepes termés lett az eredmény, a burgonya esetében a termésátlag elmarad a tavalyi évhez képest, a cukorrépa betakarítása még zajlik. A szakemberek szerint kedvezőtlen évet zárnak a gazdálkodók.
2023.11.12

A Magyarok Kenyere Program a magyar gazdák lelkéből fakad

1100 tonna búzát gyűjtöttek össze a gazdák a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programnak köszönhetően. Idén vetőmagot, zöldséget, gyümölcsöt és számítástechnikai eszközöket is adományoztak a sok ezer rászoruló család számára szerte a Kárpát-medencében. Az adományok jelképes átadására Ágotafalván került sor szombaton.
2023.10.20

Elkezdődött a 18. Őszi Helyi Termék Ünnep

Köszöntőbeszédekkel és a 4. Nagy Koccintással vette kezdetét a 18. Őszi Helyi Termék Ünnep és Aranyhomok Portéka Vásár. Október 20-a és 23-a között rendezik meg Kecskemét Főterén.A négy napos programsorozaton igazi kézműves termékekkel lehet találkozni.
2023.07.03

Aratóünnepséget tartottak Kunszálláson

Aratóünnepséggel kezdődött az aratás Kunszálláson. Az aratással együtt pedig útjára indul a Magyarok Kenyere - 15 Millió Búzaszem program is. Bár a betakarítás még csak most kezdődött a búzánál, az árpához hasonlóan erős közepes hozamra számítanak a szakemberek.
2023.01.18

Változások a KAP-ban

Megkezdődött a gazdák tájékoztatása a Közös Agrárpolitika változásairól. Az új támogatási rendszer bevezetésével hangsúlyosabbak lesznek a klíma- és környezetvédelmi célok. Az újdonságokat elsőként Jánoshalmán hallhatták a gazdák, pénteken pedig Kecskeméten rendezik meg a tájékoztató fórumot a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolában.