Címke: Gyergyó-Hétvége
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.05.11

Táncház és örömzenélés a VI. Gyergyó-Hétvégén

Hangulatos táncházzal és hajnalig tartó örömzenéléssel ajándékozták meg a muzsikusok a VI. Gyergyó-Hétvége péntek esti programjára kilátogatókat a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A múzeum gyönyörű udvarán gyergyói és moldvai táncokat tanulhattunk, a hivatalos program után pedig spontán zenélés, tánc és énekszó zengte be a helyet, emlékezetes estét szerezve sokaknak.
2024.05.07

Csütörtöktől vasárnapig VI. Gyergyó-Hétvége Kecskeméten és Lakiteleken!

Több helyszínen zajlik idén a VI. Gyergyó-Hétvége, mely összefonódik a Muzsikál az erdő, valamint a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál programjaival. A legfontosabb cél a gyergyói hagyományok generációkon átívelő továbbörökítése és minél szélesebb körben való megismertetése, a hat évvel ezelőtt megálmodott "kultúrhíd" erősítése Gyergyószék és Kecskemét-Lakitelek térsége között.
2024.05.02

Jön a Gyergyó-Hétvége Kecskeméten és Lakiteleken

Május 9 és 12 között ismét Kecskemét és Lakitelek ad otthon a Gyergyó-Hétvége eseményeinek. A sorrendben hatodik rendezvénysorozat keretében lesznek beszélgetések gyergyói hagyományőrző mesterekkel, de sor kerül színvonalas koncertekre, szakmai előadásokra és persze nem maradhat el a közös zenélés, táncolás sem. Az esemény kapcsán voltak a Kecskeméti Televízió Múzsa magazinjának vendégei a szervezők Csüllög Edina, Vadas László.