Csütörtöktől vasárnapig VI. Gyergyó-Hétvége Kecskeméten és Lakiteleken!

2024. 05. 07., 20:40
Több helyszínen zajlik idén a VI. Gyergyó-Hétvége, mely összefonódik a Muzsikál az erdő, valamint a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál programjaival. A legfontosabb cél a gyergyói hagyományok generációkon átívelő továbbörökítése és minél szélesebb körben való megismertetése, a hat évvel ezelőtt megálmodott "kultúrhíd" erősítése Gyergyószék és Kecskemét-Lakitelek térsége között.
Gyergyó-Hétvége 2023

Május 9. és 12. között Lakitelekre és Kecskemétre, a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe várják a vendégeket, ahol érdekes előadásokkal, rendhagyó népzeneórákkal, kiállításmegnyitóval, kirakodóvásárral, koncertekkel, táncházakkal, gyergyói adatközlőkkel, hagyományőrző mesterekkel, táncosokkal, zenészekkel és a Bagossy Brothers Company közönségtalálkozóval készül a két főszervező: Csüllög Edina és Vadas László népzenészek, népzenetanárok.

Gyergyó-Hétvége 2023

A részletes programok az alábbi plakátokon láthatók, az esemény hátteréről pedig a plakátok alatti stúdióbeszélgetésből tudhat meg többet, melyben Csüllög Edina és Vadas László szervezők voltak Kriskó János vendégei a KTV Múzsa magazinjában.