Címke: Kecskeméti Animációs Filmfesztivál
Keresés
Dátum választó
Rendezés
172 találat
2023.06.03

Bogyóval és Babócával is találkozhatunk az Agórában

A KAFF első eseményeként megnyílt péntek délután a KEDD Animációs Stúdió munkásságát bemutató kiállítás a Hírös Agórában. A „Kiszínezett hétköznapok” című tárlat az alapítás óta eltelt 21 év szakmai munkájának áttekintését nyújtja. Találkozhatunk Bogyóval és Babócával, valamint a Kuflikkal is.
2023.05.23

Magyarok a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

Tudtad, hogy az első magyar képregény 150 éve született, Jókai Mór szövege alapján? És hogy a Bogyó és Babócát és a Kuflikat megalkotó KEDD stúdió immár 20 éves és több mint ezer keddet töltöttek munkával? Június 21–25. között Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjén, a 16. KAFF-on az ő filmjeikből is láthatsz majd válogatást, de bemutatkozik a 43 éve alkotó MOME Anim és a kolozsvári Filmtett Workshop is. Óriás kivetítőn olyan filmek peregnek majd, mint Jankovics Marcell utolsó alkotása a Toldi és a János vitéz, vagy a legendás Macskafogó. Az ötnapos ingyenes fesztiválon 60 órányi animáció, könyvbemutatók, workshopok színesítik majd a kínálatot.
2023.03.08

Jelentkezz a KAFF diákzsűrijébe!

Ha van kedved elmerülni a legfrissebb magyar és európai animációs-filmtermés legjavában és véleményed is van róluk, akkor téged keres a 16. KAFF! Légy diákzsűri tag június 21– 25. között a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon! A diákzsűribe idén először nyílt felhívásban keresik azt a hat főiskolást vagy egyetemistát, akik rajonganak az animációs filmekért, szívesen és felelősségteljesen döntenek a 16. KAFF díjazottjairól. A szerencsések belekóstolhatnak a fesztiválok világába, miközben a szállásról és az étkezésről a fesztivál gondoskodik a számukra. Jelentkezési határidő: március 31.
2023.02.23

Mikulás Ferenc beszélt az idei KAFF-ról

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között. Javában zajlanak már az idei KAFF előkészületei.
2023.02.22

Mikulás Ferenc volt a Múzsa vendége

Javában zajlanak az idei, sorrendben 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. Ebből az alkalomból volt a KTV Múzsa című műsorának vendége Mikulás Ferenc fesztiváligazgató. A Kecskemétfilm Kft. vezetője a műsorban többek között elmondta, hogy az idei rendezvény díszvendége Belgium lesz, a kiemelt vendég pedig ezúttal a KEDD Animációs Stúdió lesz.
2023.01.17

Indul a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra!

Idén június 21–25. között rendezik meg Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjét, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. Most indul a nevezés az immár 16. KAFF-ra, mely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést. A fesztivál versenyprogramjába 2021. február 1. után befejezett hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, téma megkötés nélkül. A filmek regisztrációja ingyenes. A nevezési határidő: 2023. március 20.