Címke: Kecskeméti Kodály Iskola
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6335 találat
2024.05.10

New Yorkban koncertezett az egykori kodályos diák

A New York-i Liszt Intézet komolyzenei koncertet rendezett 2024. május 9-én este a New York-i magyar főkonzulátuson. Az Európa-nap alkalmából szervezett hangversenyen Arturo Delmoni hegedűművész és a Kecskeméti Kodály Iskola korábbi szakgimnáziumi növendéke, dr. Szokody Anikó zongoraművész közreműködésével európai mesterek – Vivaldi, Kreisler, Mozart, Grieg és Brahms mellett Tóth Péter, az MMA Zeneművészeti Tagozatának vezetője – művei csendültek fel.
2024.04.15

Első helyezés és különdíj – kecskeméti sikerek az országos fuvolaversenyen

A hétvégén Kaposvárott, a XI. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen szép kecskeméti siker született. Lendvai Adél, a Kecskeméti Kodály Iskola AMI diákja korcsoportjában első helyezést ért el, míg felkészítő tanára, Balog-Pulius Emese különdíjat vehetett át. A megmérettetésen az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei is kiválóan szerepeltek, az országos döntőbe jutott Vincze Tünde tanárnő két tanítványa, Melján Anna és Szabó Gergő Áron is.
2024.03.23

Ifjú tehetségek közös koncertje az evangélikus templomban

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében Komoly mosolyok – Vox Iuventutis (Az ifjúság hangja) címmel rendeztek hangversenyt péntek este az evangélikus templomban. A Kecskeméti Zenészegylet által szervezett koncerten a Kecskeméti Kodály Iskola végzős diákjai léptek fel – hangszeres muzsikájukban, közös énekükben és az est narrátora jóvoltából egy szép költeményben gyönyörködhettek a zeneszeretők.
2024.03.05

Közös tanári hangversenyt rendeztek a Kodály Iskolában

„Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig” – hirdette Kodály Zoltán, Kecskemét neves szülöttje. E megállapítás igazát bizonyították az M. Bodon Pál Zeneiskola és a Kecskeméti Kodály Iskola zenetanárai is hétfő esti, magas színvonalú koncertjükkel.
2024.02.06

Kodályos diák sikere a grazi Bartók-versenyen

Ausztriában, a grazi Nemzetközi Ifjúsági Bartók Béla Zongoraversenyen kategóriájában 2. díjat, a Bartók-mű legszebb előadásáért pedig különdíjat nyert a hétvégén Rain Yang Yuxuan, a Kecskeméti Kodály Iskola diákja. Radványi Mária zongoraművész-tanár növendéke emellett meghívást kapott egy spanyolországi nemzetközi zongoraversenyre is. Az ifjú tehetség zongorista pályáról álmodik, valamint arról, hogy játéka révén sokan megszeretik majd a klasszikus zenét.
2023.01.28

Ittzés Gergely, a világjáró fuvolaművész volt a Múzsa vendége

A több mint három éve családjával Kínában élő és főként ott is dolgozó dr. Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész, egyetemi tanár volt a KTV keddi Múzsa című műsorának vendége. A művész a beszélgetésben kitért munkájára, beszélt terveiről valamint a kultúra napja alkalmából alma máterében, a Kecskeméti Kodály Iskolában adott családi koncertjére is.