Címke: Matolcsy György
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.01.19

Lezsák Sándor kapta az idei Wekerle Sándor Nagydíjat

Matolcsy György jegybankelnök ünnepélyes keretek között átadta a 2021-ben állami díjként újraalapított Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjakat. A Nagydíjat idén Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, az Innovációs Különdíjat Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Junior díját pedig Neszveda Gábor, az MNB Gazdaságtudományi ismeretterjesztési főosztályának vezetője vehette át.
2023.10.02

Kiválóságait ünnepelte Kecskemét a Város Napján

Teljesen megtelt a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a Város Napja alkalmából megrendezett ünnepélyes gálán. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kiemelte, „Gyerekeink és unokáink itt fognak felnőni, az ő jövőjüket mi, együtt építjük. Ezért annyira fontos, hogy megőrizzük szellemiségünket és az azt éltető közösségünket.”
2023.09.29

Bemutatták Matolcsy György új könyvét a Neumann János Egyetemen

A Neumann János Egyetem hallgatói és a meghívott vendégek jelenlétében tartották meg Matolcsy György jegybankelnök új, Magyar jövőkép és stratégia című kötetének ünnepélyes bemutatóját. A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv a Magyar Nemzeti Bank első emberének három éven át publikált, magyar nyelvű cikksorozatának írásait gyűjti össze.
2023.06.08

Lázár János: a kecskeméti Városháza a magyar gyarapodás szimbóluma

A kecskeméti Városháza a magyar gyarapodás szimbóluma, Kecskemét városa pedig a Kárpát-medencei magyarság számára a gyarapodás városa - fogalmazott a felújított Városháza csütörtöki átadási ünnepségén Lázár János építési és közlekedési miniszter. Bejelentette: vasútfejlesztést, autópályaépítést és a déli határátlépési pontok újjáépítését is magába foglaló régiós gazdaságfejlesztési programot hirdet a kormány, melynek keretében Kecskemétet és a tőle délre eső területeket még jobban össze akarják kapcsolni Szerbiával, a Balkánnal, Dél-Európával.
2023.05.25

Matolcsy György és Nemesszeghy Lajosné Kecskemét új díszpolgárai

Nemesszeghy Lajosné, a Kodály iskola alapítója, egykori igazgatója, valamint Matolcsy György jegybankelnök nyerte el ebben az évben a Kecskemét díszpolgára címet. A jeles kitüntetésről az önkormányzat május 25-ei közgyűlésének zárt ülésén döntött. Az elismeréseket az októberi Város Napján adják majd át.