Címke: Nyárlőrinc
Keresés
Dátum választó
Rendezés
10 találat
2024.03.28

Nagy sikert aratott az év első Értékjáró Sétája Nyárlőrincen

Március 23-án szombaton a gyönyörű tavaszi időben több mint 100 fő vett részt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett idei év első Értékjáró Sétáján Nyárlőrincen, az egykori Koháryszentlőrincen. Ezzel a létszámmal újabb rekord született, a szervezők és a vendéglátó települések nagy örömére egyre többen kíváncsiak Kecskemétről és a szomszédos településekről a közvetlen környezetünkben fellelhető értékekre, turisztikai attrakciókra, az Aranyhomok kincseire. Első alkalommal, a Iustitia Egyesülettel összefogva, nyolcan érkeztek kerékpárral Kecskemétről.
2024.03.28

Nyárlőrinci Értékjáró Séta

Március 23-án szombaton a gyönyörű tavaszi időben több mint 100 fő vett részt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett idei év első Értékjáró Sétáján Nyárlőrincen, az egykori Koháryszentlőrincen.
2024.03.16

Nyárlőrincen folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. Az idei év első kirándulása alkalmával Nyárlőrincre invitáljuk Önöket március 23-án! Tartson velünk! - olvasható az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület meghívójában.
2023.10.03

Drogot találtak a halálos balesetet okozó sofőrnél

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása, új pszichoaktív anyag birtoklása, bódult állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki autójával menet közben áttért a szemközti forgalmi sávba és frontálisan összeütközött egy személyautóval, amelynek sofőrje a helyszínen életét vesztette. Kiderült, hogy „kristály” nevű drog is volt a vádlott által vezetett autóban.
2022.12.18

Megújult a nyárlőrinci iskola tetőszerkezete és villamoshálózata

Az átadási ünnepségen Pénzváltó István, Nyárlőrinc polgármestere köszönetet mondott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő támogató figyelméért, ami révén a Kormány 97 millió forinttal járult hozzá az iskolaépület legszükségesebb felújítási munkáinak elvégzéséhez. "Az iskola öreg falainak romantikája, a külcsíny és a belbecs egyensúlya, a folytonos, gyorsuló változás igénye és a régi megszokott biztonsága kell, hogy jelen legyen […]