Címke: Orosz István
Keresés
Dátum választó
Rendezés
45 találat
2023.09.22

Keresztes Dóra és Orosz István alkotásaiból nyílt kiállítás a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Keresztes Dóra és Orosz István grafikusművészek alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön délután a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nézőtéri büféjében. A művészházaspárt Cseke Péter direktor köszöntötte, a kiállítást pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
2023.06.23

1975.VI.5. REMAKE - Haris László-kiállítás a Kápolna Galériában

1975. június 5-én Haris László sem tudta, hogy fotósorozata meghatározó táblakép lesz a magyar fotóművészeti, képzőművészeti gondolkodásmódban. Az akkor harminckét éves fiatalember felment egy barátjának Kőbányai úti lakásába, ahonnan egész napon át az ablakból fényképezte a „semmi különöst”. Ebből a képhalmazból később egy műalkotás lett a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán. Ennek hátteréről mindent megtudhatunk a azon a tárlaton, amit Orosz István animációsfilm-rendező nyitott meg csütörtökön a Kápolna Galériában.
2023.06.14

Múzsa - Orosz István az Apakönyvről

A 94. Ünnepi Könyvhét hivatalos kecskeméti rendezvénysorozatának első hivatalos helyi eseményeként Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész Apakönyvét mutatták be a Katona József Könyvtárban. A mű dr. Orosz László irodalomtörténésznek, a Katona József Gimnázium tudós tanárának állít emléket a fennmaradt emlékiratok és Orosz László naplójegyzeteinek felhasználásával. A bőséges kommentár a művet nem csak Apakönyvvé, de Kecskemét-könyvvé és Én-könyvvé is avatja. A szerzővel, valamint Füzi Lászlóval, a Forrás folyóirat főszerkesztőjével Kriskó János beszélgetett.