Címke: ősz
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6 találat
2023.10.30

Süngarázs a Sün Balázsnak?

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az őszi lombhullás kapcsán a téli álomra húzódó sünök védelmére hívja fel a figyelmet. Ebben az időszakban érdemes mellőzni a levélégetést és a lombhalmokat, rőzserakásokat csak óvatosan szabad megbolygatni az emlősök érdekében. Avar helyett akár ún. süngarázst is beszerezhetünk az állatok számára.
2023.10.17

Marad a napos, szép őszi idő

Bár hajnalban már megjelennek a mínuszok, napközben 15-20 fokig is felkúszhat a hőmérséklet. És annak ellenére, hogy az ősznek az egyik legcsapadékosabb évszaknak kellene lennie a Kárpát-medencében, Kecskeméten nem kell számítani nagy esőre. A szép, őszi időjárás a következő 7-10 napban előreláthatólag ki fog tartani térségünkben.
2023.09.11

Napos idővel indul a hét, majd érkezik a hidegfront

Napos, meleg idővel indul a hét, majd a hét közepén hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, a front mögött pedig visszaesik a hőmérséklet és a hétvégén már 30 Celsius-fok alatt alakulnak a délutáni maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2023.09.08

Megkezdődött a fák kiszállítása a Településfásítási Program őszi időszakában

Tovább zöldülnek a hazai kistelepülések. Szeptember első hetében megkezdődött a Településfásítási Program harmadik ütemének őszi ültetési időszakában ültetendő sorfák kiszállítása az önkormányzatokhoz. 2023 őszén összesen 345 településen, 8000 db sorfát ültetnek el, a legtöbbet Győr-Moson-Sopron vármegyében. A harmadik éve tartó program teljes időszakában összesen 46 000 sorfát ültethetnek el a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb települések Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjának keretében.