Címke: piarista templom
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1243 találat
2024.05.29

Werner Alajos Emlékkonferencia

Werner Alajos tiszteletére emlékkonferenciát rendeztek szerdán Kecskeméten a piarista templomban. A konferenciát Kecskemét önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány együttesen szervezte. Beszédet mondott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.
2024.05.28

Újabb apró lépés a piaristák új orgonájáért

Az első látható munkával, a régi orgona pedálművének elbontásával folytatódott ma az az immár évek óta tartó kezdeményezés, melynek végén – remélhetőleg minél hamarabb – új orgona fog megszólalni a piarista templomban. Takács Péter orgonaépítő mester és csapata mai tevékenységét egy sikeres pályázaton elnyert összeg tette lehetővé.
2023.11.12

Épül a piaristák új orgonája

Az Évszázadok muzsikája koncertsorozat keretében szombat este Révész László orgonaművész és két növendéke játékában gyönyörködhettek a kecskeméti zeneszeretők. A Barátok templomában megtartott hangverseny résztvevői adományaikkal a piarista templom már épülő, új orgonájának beépítési költségeihez járulhattak hozzá.
2023.08.28

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák augusztus 25-én, péntek este a kecskeméti piarista templomban. A kórus- és orgonamuzsikával ékesített, számos pap- és szerzetestárs által koncelebrált ünnepi szentmisére megtelt a templom. Görbe László prédikációjában felidézte kecskeméti diákéveit, majd innen induló és ide visszatérő pályáját, hálát adva a támogatásért egykori tanárainak és a piarista családnak.
2023.04.08

Húsvéti körmenet

Nagyszombat húsvét ünnepének előnapja. Ennek apropóján több száz hívő vett részt a piaristák nagyszombati vigília szertartásán, majd utána csatlakozott a körmenethez szombaton este.
2023.04.05

Húsvéti szertartások Kecskeméten

A hamvazószerdával kezdődött 40 napos nagyböjt nagypénteken éri el csúcspontját Jézus kereszthalálával. A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a szent három napon Kecskeméten is ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket tartanak.