Címke: táncház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
10 találat
2024.01.23

Ingyenes moldvai és gyimesi táncoktatás indul a Széchenyivárosi Közösségi Házban

Hagyományteremtő szándékkal ingyenes táncházba invitálja a táncolni vágyókat a Csipkefa zenekar január 23-án, kedd délután 16.00 órától a Széchenyivárosi Közösségi Házba. Mint a Facebookon írják, tánctudás nem szükséges, csak lelkesedés. Jellemzően körtáncokat fognak táncolni, ezért egyedül is lehet érkezni, szeretettel várnak minden korosztályt. Énektanítással és hangszeres bemutatóval is készülnek, a hangszereket ki is lehet majd próbálni.
2024.01.08

Sebő Ferenc volt a Csipkefa táncház vendége

A hazai népzenei élet egyik ikonikus alakja, a táncházmozgalom születésénél ott bábáskodó Sebő Ferenc volt a Csipkefa táncház vendége január 5-én, pénteken este. A Kápolna utcai Cliché megtelt, talán soha nem voltak még itt ennyien táncházas eseményen. A gyerekektől, diákoktól a fiatal felnőttekig, majd a középkorosztályon át egészen a nagyszülőkig terjedő közönség először egy előadást hallhatott Sebőtől a táncházmozgalom kezdeteiről, majd egy zenésztársaival adott minikoncert következett, hogy aztán hajnalig tartó táncházba torkolljon az este.
2023.09.06

Felnőtt kezdő néptánccsoportot indít Kecskeméten a Tűzön-Vízen Át Egyesület

Felnőtt kezdő néptánccsoportot indít Kecskeméten a Tűzön-Vízen Át Egyesület szeptember közepétől. A csatlakozáshoz semmilyen előképzettség nem szükséges, és szólóban is lehet érkezni – a férfiakat különösen várják. Az egyesület évadkezdéséről és idei terveiről Kósa Levente elnökkel beszélgettünk.
2023.06.18

Az Uzsgyi zenekar nagy bulival zárta moldvai táncház évadát a Kilelében

Az Uzsgyi zenekar nagy bulival zárta péntek este moldvai táncház évadát a Jókai utcai Kilele Music Caféban. A szezon utolsó táncalkalmához a szokásosnál is többen csatlakoztak, így az Uzsgyinak és vendégzenészeiknek hála óriási moldvai mulatság kerekedhetett a szűkös, ám annál hangulatosabb helyen. Már most várjuk a szeptemberi folytatást!
2023.03.24

Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.
2023.03.01

Csipkefa főzőcske, előadás és táncház Nyisztor Tinkával

Pénteken ismét csángó táncházat tart a Csipkefa Zenekar a Kápolna utcai Clichében. Vendégük ezúttal Nyisztor Tinka néprajzkutató lesz, aki a moldvai Pusztina településről látogat el Kecskemétre. A 20.00 órakor kezdődő táncház előtt 16.00 órától moldvai csángó galuska készítésre, 19.00 órától előadásra várják az érdeklődőket, melyen Nyisztor Tinka a moldvai csángók jeles napi és hétköznapi étkezési szokásairól, valamint aktuális vallásgyakorlási lehetőségeiről beszél majd. A belépés mindvégig ingyenes, adományokat elfogadnak a vendég tiszteletdíjára.