Címke: Városháza díszterem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
15 találat
2024.02.09

2023 legeredményesebb kecskeméti sportolóit köszöntötték a Városházán

105 sportolót és 60 edzőt köszöntöttek ma (péntek) délután a Városházán. Ők azok a kiválóságok, akik 2023-ban Kecskemét város színeiben kiemelkedő eredményeket értek el. Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, „A sport hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a város életében. Nem csak az életmód, vagy a testi egészség szempontjából fontos, hanem a közösségépítés, az összetartozás és a pozitív példák terjesztése miatt is.”
2023.10.13

A készülő új településrendezési tervet vitatták meg a bizottságok

Kecskemét készülőben lévő új településrendezési tervét vitatták meg péntek reggel a szakbizottságok közös ülésükön a Városháza dísztermében. Öveges László főépítész kiemelte: az egész várost érintő, átfogó, gyakorlatilag új rendezési tervről van szó, melynek kidolgozása több mint egy éve kezdődött meg. Falu György alpolgármester emlékeztetett arra, hogy legutóbb 2002/2003-ban vezettek be ilyen léptékű módosítást a rendezési tervben. A mintegy kétórás ülés végén a téma összetettségére tekintettel a bizottságok úgy döntöttek, hogy a decemberi közgyűlésre halasztják a döntést. Addig további egyeztetések következnek, és a felmerülő javaslatokat beépítik a készülő tervezetbe.
2023.08.23

Dísztermi krónikák a Városházán

Idén 89 esztendős a város és a térség legnagyobb múltú fesztiválja. AHírös Hét Fesztivál a hagyomány és a helyi értékek jegyében ma estétől vasárnapig várja a látogatókat Kecskemét főterén. Ma délután az első Hírös Hétre emlékeztek a Városháza Dísztermében.
2023.06.08

Bán Mór a Hunyadi-sorozatról: a legmeglepőbb részek a leghitelesebbek

A 94. Ünnepi Könyvhétre megjelent a Hunyadi-saga legfrissebb, immáron 12. kötete. Az új könyv az országnagy és hadvezér Hunyadi János történetének európai jelentőségű másfél esztendejét dolgozza fel az 1451-53-as éveket érintően. Innen már csak az epikus végkifejletre vár a hátralévő két kötet, melyek Konstantinápoly 1453-as ostromát és az 1456-os nándorfehérvári diadalt tárgyalják majd. Az országos sikersorozat kecskeméti szerzőjét, Bán Jánost, alias Bán Mórt a Városháza-napok programsorozat elemeként Kriskó János kérdezte csütörtök este a frissen felújított épület dísztermében.