Címke: zöldség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.06.21

Ellenálló fajtákat nemesít a ZKI

Évről-évre újabb és újabb vetőmagfajtákat állít elő a kecskeméti Zöldségtermesztési Kutató Intézet (ZKI). Ez azért fontos, hogy a zöldségek szépek és egészségesek legyenek. A nemesítés során a legfontosabb szempont, hogy a fajták a klimatikus hatásokkal és a betegségekkel is megbirkózzanak, ezért mindig újítani kell.
2024.03.10

A tavasz közeledtével egyre több hazai zöldség kerül a boltokba

Szinte egész évben elérhető a hazai fejes saláta és az újhagyma a piacon, a nagyobb mennyiségek azonban a koratavaszi időszakban érhetők el, ekkor a legtöbb boltban az import árut felváltja a hazai termés – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet körképéből. Hasonló a helyzet a hónapos retek esetében is, amely minden évben az első nagyobb bevételi forrást jelenti a fólia alatti termesztésben.
2023.08.25

Már a belvárosi piacon is kaphatók a Bács-Zöldért őstermelő tulajdonosainak friss, egészséges terményei

Immár a kecskeméti piacon is kaphatók a Bács-Zöldért Zrt. őstermelő tulajdonosainak Kisfáiban megtermelt friss, egészséges idénytermékei. A minőségi zöldségek és gyümölcsök jelentős választékban és kedvező áron kaphatók a Budai utcai piac szabadtéri részén. A Bács-Zöldértnél emellett – elsősorban márciustól novemberig – Szedd magad! akcióban is várják az érdeklődőket, akik egy kiváló családi program keretében, piknikkel kiegészítve szedhetik le maguk az éppen érő szabadföldi „vitaminbombákat”.
2023.06.02

Legyen nálunk is sikk a spárgaszedés!

Csodasípokat terem, betegségektől véd, ráadásul mennyei fogások készíthetőek belőle. Mi az? Hazánkban sajnos egyelőre csak kevesen tudják a választ erre a találós kérdésre, pedig a spárgatermelésnek több mint hatvanéves a hagyománya itthon. Az sem köztudott, hogy Kecskemét mellett, a Bács Zöldért Zrt. borbási gazdaságában található az ország legnagyobb spárgatermelő területe. A multikba szállítják innen ezt a különleges zöldségfélét, aki azonban friss és igazán ízletes spárgára vágyik, saját kezűleg is leszedheti magának. Másképp nem is érdemes – állítja Bűdi Zsolt Attila vezérigazgató, a kertészet egyik tulajdonosa.