Cirkuszi varázslat és mesés kalandjáték a Cirókás Napon

2024. 05. 12., 19:39
Izgalmas kalandtúrával és a Dobronka Cirkusz, világszám! című vendégelőadásával várták a gyerekeket vasárnap délelőtt a Ciróka Bábszínházba. Idén is a Cirókás Napon zárult le a bábszínház Vasárnapi Mesébelépő játéka. A gyerekek a bábszínészekkel együtt játszottak, és kiderült az is, ki lett a Társulat Tiszteletbeli Tagja.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 44 képet tartalmaz

A Ciróka Bábszínház idén is egy játékkal kedveskedett vasárnapi előadásai nézőinek. Ezúttal egy izgalmas helytörténeti nyomozásra invitálták a hétvégi előadásokra ellátogató családokat. A Vasárnapi Mesébelépő játék keretében a gyerekeknek azt kellett kideríteniük, ki mindenki koptatta Kecskemét utcaköveit az évszázadok során. A titokzatos szereplők kilétére hónapról hónapra derült fény. Katona József, Ferenczy Ida, Kodály Zoltán, III. Mohamed, Szent Miklós sorban helyet kaptak a város főterét ábrázoló térképen, amelyet Rufusz Kinga tervezett. Vasárnap délután pedig egy különleges kalandtúra koronázta meg ezt a játékot a Cirókás Napon. Öt helyszínen várták a gyerekeket a bábszínházban.

A mesés feladatok az idei előadásokhoz kapcsolódtak. A gyerekek megtanulhattak tejbegrízt főzni, bekötött szemmel párnát kerestek, célba dobtak, bulizhattak a Tiszavirág című darab szülinapján. Akinek pedig kigyűlt az öt pecsétje, annak egy csillámtetkó lett a jutalma.

A játékkal azonban még nem ért véget a szórakozás. 11 órakor a nagyteremben cirkuszi varázslat várta a közöséget. Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel Dobronka Cirkusz, világszám!  című előadása előtt pedig az is kiderült, kik vettek részt idén a legtöbb vasárnapi előadáson. Aki legalább nyolc pecsétet gyűjtött össze, az egy cirókás uzsonnás táskát kapott ajándékba.

Fény derült arra is, ki lesz a következő évadban a Társulat Tiszteletbeli Tagja, akinek fotója felkerül a bábszínház társulati tablójára, és a következő évadban valamennyi vasárnapi előadáson vendég lesz. Bereczki Botondnak gratulálhatott Kiszely Ágnes, a Ciróka igazgatója. Botond az idei évadban összesen 23 előadást izgult végig. Így szinte már eddig is családtag volt a bábszínházban.