Családi nappal ünnepelte az állatok világnapját a vadaskert

2023. 10. 09., 14:39
A galéria 27 képet tartalmaz

A Furfangos paraván bábműsora nyűgözte le a legkisebbeket vasárnap a Kecskeméti Vadaskert előtti parkban. Az Állatok világnapja alkalmából a szervezők több napon keresztül készültek izgalmas programokkal, melynek záróeseménye volt a hét utolsó napján megrendezett családi nap.

– Az állatokért vagyunk, azért, hogy vigyázzunk rájuk, bemutassuk, gyógyítsuk őket. A gyerekeknek is elmondjuk, tegyenek így ők is. Különböző programjainkon a felelős állattartásra hívjuk fel a figyelmet, bevezetjük a gyereket az állatok gondozásának kulisszatitkaiba - fogalmazott az események Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója.

Tokovics Tamás köszöntő beszédében azt is kiemelte, „ha figyelünk a természetre, gondoskodunk róla, akkor mi is egy kicsit jobb emberekké válunk és egymásra is jobban odafigyelünk.”

Péntek Zsolt atya áldásában pedig arról beszélt a családoknak, hogy a bűnbeesés után megromlott a viszony az állatok és az emberek között.

– De voltak olyan híres emberek, szentek, akik ezt a megromlott viszonyt helyreállították. Tudtak beszélni az állatokkal, legalábbis mi így tartjuk. Szent Ferencnek, az egyik ilyen embernek az ünnepnapja most volt. Szent Ferenc beszélt az állatokkal. Nagyon szerették a madarak, mindig körülötte voltak, néha rá is szálltak, de a vadállatokkal is tudott beszélni
— mesélte a gyerekeknek az atya.

Vasárnap fellépett a Grimm-Busz Színház, de koncertet adott a Lóca Együttes is, valamint az ARGOS Kutyaiskola is bemutatót tartott a vadaskert előtti parkban.