Cukorbetegség világnapja Kecskeméten

2023. 11. 14., 17:27
Kecskeméten is megtartották a cukorbetegség világnapját. Az Egészségfejlesztési Iroda előadásokkal és tanácsadással várta az érdeklődőket.
Fotó: Harkai György
A galéria 7 képet tartalmaz

A cukorbetegségről szólt a ma (kedd) délelőtt az Egészségfejlesztési Iroda előadássorozata az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága piaristák téri oktató termében. Ugyanis ma tartották a cukorbetegség világnapját. Minden évben november 14-én olyan előadásokat és programokat szerveznek az egyes intézmények, amelyek felhívják a figyelmet a cukorbetegségre, hiszen világszerte közel 500 millióan szenvednek ebben. A számuk pedig drasztikusan nő a fejlett társadalmakban, köztük Magyarországon is.

A kecskeméti előadásoknál az EFI célja az volt, hogy az érintett témákkal minél szélesebb kört tudjanak megszólítani. Így dr. Móczár Csaba háziorvos mellett, dr. Dankó István szülész-nőgyógyász szakorvos és Braunitzer Ferencné dietetikus is szerepelt az előadók között. Az ingyenes tájékoztatókat és tanácsadásokat a helyszínen többek között vércukormérés és kockázatértékelő kérdőív egészítette ki.