Címke: Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1369 találat
2023.10.17

Küzdelem a mellrák ellen

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. Évente több ezer nő hal meg Magyarországon a rosszindulatú emlődaganat következtében. Pedig az időben felismert betegség esetén nagy a gyógyulási esély. A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda októberben figyelemfelkeltő előadásokat szervez a megelőzés jegyében.
2023.10.04

Közös gyaloglás az arborétumban

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda 2023. október 13-án, pénteken, Gyalogló Napot szervez. Az intézmény először csatlakozott a MASPORT Világ Gyalogló (HÓ) Nap országosan kihirdetett versenyfelhívására, és mindenkit szeretettel várnak az eseményre.
2023.10.02

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja: Dr. Bagi Anettel és Dr. Ambrózay Évával beszélgettünk

Minden évben október 1-jén tartják a mellrák elleni küzdelem világnapját. Évente több ezer nő esik Magyarországon rosszindulatú emlődaganat áldozatául, annak ellenére, hogy az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély. A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda emiatt is szervez a hónapban több figyelemfelhívó rendezvényt. Ezzel kapcsolatban beszélgetünk most, Dr. Bagi Anettel, a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda vezetőjével és Dr. Ambrózay Évával, a MaMMa Egészségügyi Zrt. elnökével.
2023.09.21

Alzheimer séta – a demenciában élőkért

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda 6. alkalommal szervezte meg hagyományos Alzheimer sétáját városunkban. A séta résztvevői között idén is jelen voltak idősek és fiatalok is. A vidám, zöld szélforgókkal tarkított menettel a demenciával élők drasztikus növekvő számára hívták fel a figyelmet.
2023.09.13

Hatodik alkalommal rendezik meg az Alzheimer-sétát a demenciával élőkért

Idén is lesz Alzheimer-séta Kecskeméten. A szeptember 21-én, 15.30-kor kezdődő programmal a demenciával élők drasztikusan növekvő számára hívják fel a figyelmet. Kecskemét demensbarát város, mely nemcsak a világnapon és az Alzheimer-hónapban nyújt önként vállalt segítséget. Az erőfeszítésekről és az elért eredményekről szerda délután tartott közös sajtótájékoztatót Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) igazgatója.
2023.08.31

Évadzáró rendezvényt tartott a kecskeméti szenior örömtánc közösség

A testi-lelki egészséget segíti már évek óta Kecskeméten a szenior örömtánc. A foglalkozásokat rendszerint a kecskeméti Egészségfejlesztési Irodában (EFI) tartják, emellett számos rendezvényen is részt vesznek a csoport tagjai. A mai napon a szenior örömtánc idei félévének történéseiről számoltak be, majd tánccal zárták a rendezvényt.
2022.11.29

Segítség a mell önvizsgálatában - Videóval

Egy mell mulázst kapott a mai napon a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda egy pályázatnak köszönhetően. A mell kinézetű eszköz segítséget nyújt, hogy az emberek megtanulják a mellrák elleni helyes ellenőrzést.