Daruval érkezett a Mikulás a kórházba

2022. 12. 05., 18:08
Daruval emelkedett fel a Mikulás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztályának második emeletére. A Mercedes-Benz-gyár VASAS Szakszervezetének Mikulása csokoládét hozott a kicsiknek, illetve átadta a Mercedes-Benz ajándékát is, egymillió forintot a gyermekosztálynak.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 18 képet tartalmaz

Egy daru parkolt le ma délután a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház egyik épülete előtt. A Csecsemő- és Gyermekosztály erkélyén már nagyon várták a vendéget. Nem más, mint a Télapó látogatott el a legkisebbekhez, hogy átadja ajándékait.

A Mercedes-Benz gyár VASAS Szakszervezetének Mikulása 20-25 gyermeknek tette szebbé a napját, ugyanis a nagyszakállú puttonya csokoládét rejtett.

Szlávik István, a Mercedes-Benz gyár VASAS Szakszervezeti Szövetség vezetője elmondta, a felnőttekre is gondoltak, nem csak a gyerekekre.

– Egy tagunk kezdeményezte, hogy ajánljunk fel a kórháznak egy mikulást, hogy megörvendeztessük a beteg gyermekeket. Ha már hó nincs, és szánon nem tudott jönni, akkor emelőkosárral érkezett hozzájuk - mondta Szlávik István

A Télapó átadta a Csecsemő- és Gyermekosztálynak a Mercedes-Benz vezetőségének ajándékát is, egymillió forintot.

– Ez fantasztikus, nagyon szépen köszönjük - hatódott meg ​Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója. Elmondta, cserére szoruló orvosi eszközeik pótlására fogják felhasználni az adományt. 

A VASAS Szakszervezet nem először lepte meg ilyen formában a gyermekeket. Tavaly is a gyermekosztály kis betegeit ajándékozták meg Mikulás napja alkalmából. A pandémia miatt azonban nem mehettek be az épületbe. Ekkor jött az ötlet, hogy emelőkosárral emelkednek fel a gyermekekhez. Ennek pedig akkora sikere volt, hogy idén is így látogatta meg a fiatalokat a Télapó.