Drónnal szúrták ki a szabálytalankodókat az M5-ösön

2023. 02. 10., 13:28
Drón segítette a rendőröket a szabálytalankodók kiszűrésében az M5-ös autópályán tartott közlekedési akcióban.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 2023. február 9-én 9 órától 13 óráig. Az akció során egy drónt is bevetettek a rendőrök, aminek a segítségével a légtérből figyelték az autópálya forgalmát. Szabályszegés esetén az eszközt kezelő rendőr jelzést adott a gépkocsizó járőröknek, akik megállították a szabálytalan sofőrt és szankcionálták.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a követési távolság be nem tartásával szembeni fellépésre, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az autópálya rendőrei – a drón jelzéseinek segítségével – másfél óra alatt 6 járművezetővel szemben intézkedtek, akik tehergépjárművel szabálytalanul előztek. Őket összesen 100.000 Ft helyszíni bírsággal sújtották a rendőrök a jogsértő manőver miatt. Egy sofőrrel szemben 20.000 Ft közigazgatási bírságot szabtak ki, ő a biztonsági övét mulasztotta el használni.

A jövőben is további akciókat tervez a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása és a szabályszegések visszaszorítása érdekében.

Ne feledjék: a balesetek megelőzhetőek! A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!