Dupla ünnep a Wojtylában

2023. 07. 26., 14:38
A Wojtyla Barátság Központ alapítói, üzemeltetői, munkatársai, támogatói és önkéntesei immár tizennyolcadik éve szolgálják odaadással a rászorulókat Kecskeméten. A mai napon a születésnapot és Szent Anna napját is megünnepelték a szociális-közművelődési intézmény dísztermében, majd ebédlőjében.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 33 képet tartalmaz

Kettős ünnepet tartottak ma délelőtt a Wojtyla Barátság Központban. Az intézmény 18 éve igyekszik segíteni a kecskeméti rászorulókat. A neves születésnapot és Szent Anna napját emlékező beszédekkel, zenés műsorral, és kiállításmegnyitóval ünnepelték.

Különleges tűzzománc alkotások díszítik a Wojtyla Barátság Központ dísztermének falait. Szent Anna napja alkalmából Hollósy Katalin képző-cománcművész kiállítása fogadta a betérőket, a tárlatot pedig dr. Szeberényi Gyula Tamás nyitotta meg. Az országgyűlési képviselő elmondta, a szociális-közművelődési intézmény nem csak testi, hanem lelki, szellemi, kulturális táplálékot is nyújt a rászorulóknak, úgy, ahogy a mostani kiállítás is. A képviselő elismerően szólt Hollósy Katalin munkásságáról is, majd a megnyitó után a képzőművész maga mutatta be cománcművészeti tárlat anyagát, és mesélt eddigi pályafutásáról.

Ezt követően a hálaadó megemlékezésen Kecskemét Polgármesteri Hivatala nevében Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki ismertette a jelenlévőkkel Szent Anna napjának jelentőségét. Mint elhangzott, Szent Anna és hitvese Szent Joachim a házasok védőszentjei, mindketten a remény és a kitartás példái, mely erényekre a mai világban nagy szükségünk van. Beszédében az önkormányzati képviselő megköszönte a központ munkáját is.

Kívánom, hogy tovább erősödjön ez a közösség, továbbra is segítse a rászorulók hétköznapjait,. Összefogva örömet és szeretetet adunk egymásnak, mely által mi is gazdagodunk
– fogalmazott Lévai Jánosné.

A Szociális-közművelődési intézmény társalapitói közül a keceli Pintér család képviselői is részt vettek a mai rendezvényen, ahol közösen emlékeztek meg a 2016-ban ekhunyt dr. Bálint Annáról, aki vecsési ügyvédként segítő jobbot nyújtott a Wojtyla Ház felújítása idején.

Az eseményen Bajkó Zoltán izsáki plébános atya részesítette papi áldásban a népkonyha sorsközösségét és épületét, majd ünnepi szeretetebédre került sor a Wojtyla Ház étkezdéjében. A rendezvényen Szénási Pál és lánya, Anna nyújtott át egy-egy dallamcsokrot a jelenlévők számára.