Címke: Lévai Jánosné tanácsnok
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2024.02.15

Döntött a közgyűlés: radikálisan csökken a buszbérletek ára

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés azt az előterjesztést, amely a helyi tömegközlekedés árainak radikális csökkentésével, illetve P+R parkolók kialakításával szeretné csökkenteni a belváros gépkocsiforgalmát és ezáltal javítani a város levegőjének minőségét. A döntés legjelentősebb eleme, hogy április 1-től 100 forintra csökkennek a tanulói illetve nyugdíjas bérletek árai. A Kecskemét klímastratégiájához illeszkedő „zöld” program kapcsán hosszas vita alakult ki a közgyűlésben, de a fő célban és irányvonalban teljes volt az egyetértés.
2023.12.14

Fásítási akció zajlott a Szent István körúton

800 darab erdészeti és 30 darab kertészeti facsemetét ültettek el a Szent István körúton. A mai napon erről a projektről számolt be a Köppel Kft. vezetése, akik a faültetéssel támogatták Kecskemét városának zöldítését. Az átadáson ott volt Lévai Jánosné tanácsnok, Szamler László önkormányzati képviselő, valamint Győri András, Kecskemét főkertésze is.
2023.10.04

Magyarország Mária országa konferencia

Holnap, azaz október 5-én rendezi meg Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány városunkban a Magyarország Mária országa című emlékkonferenciát a Városháza dísztermében. A rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.09.28

Magyarország Mária országa konferencia Kecskeméten-Lévai Jánosné a KTV-ben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány 10. alkalommal szervez emlékkonferenciát városunkban október 5-én, csütörtökön. A Magyarország Mária országa című tanácskozás fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.09.20

Szalay-Bobrovniczky Vince: kiugróan eredményesek a vármegye civil szervezetei

Országos viszonylatban is kiemelkedő összeget, közel 2 milliárd forintot tudtak lehívni a 2023-as pályázati ciklusban a Bács-Kiskun vármegyei civil szervezetek. Mindezt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondta a mai Civilinfó-NEA 2024 konferencián. A rendezvényen a jövő évi pályázatokról is szó esett, valamint átadták a vármegyei elismeréseket.
2023.07.26

Dupla ünnep a Wojtylában

A Wojtyla Barátság Központ alapítói, üzemeltetői, munkatársai, támogatói és önkéntesei immár tizennyolcadik éve szolgálják odaadással a rászorulókat Kecskeméten. A mai napon a születésnapot és Szent Anna napját is megünnepelték a szociális-közművelődési intézmény dísztermében, majd ebédlőjében.
2023.04.21

Bokrétaünnepet tartottak az épülő biomassza fűtőműnél

Fél éven belül megkezdheti működését a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. biomassza fűtőműve. Mindezt ma (péntek) délelőtt jelentették be a milliárdos beruházás bokrétaünnepén. A beruházás célja, hogy megújuló energiával váltsa ki a távhőhöz felhasznált földgáz mintegy 70 százalékát, ezzel tovább erősítve a távhős lakások, intézmények ellátásbiztonságát.