Egészségnap a Hírös Agórában

2023. 05. 13., 16:34
Orvosok és egészségügyi szakemberek gyűltek össze szombaton a Hírös Agórában, hogy az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) valamint az AllerGéniusz Egyesület szervezésében ingyenes szűrésekkel, mérésekkel, tanácsadással várják azokat, akik számára fontos az egészség megőrzése és a megelőzés.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 12 képet tartalmaz

Allergiaszűrés, táplálkozási tanácsadás, különféle egészségügyi mérések, mozgásszervi szűrés és masszázs várta ma azokat, akik Hírös Agórában megtartott egészségnapra. A nap folyamán allergológiai és dietetikai előadásokon, valamint elsősegélynyújtás-oktatáson is részt vehettek.

A szervezők azokra is gondoltak, akik gyermekeiket is elhozták, ők kézműves- és sportfoglalkozásokon vehettek részt.

Kecskemét városát Engert Jakabné alpolgármester képviselte, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a pandémiás évek megtanítottak bennünket arra, hogy az egészségnél nincs fontosabb az életben. Kiemelte, a gyógyításnál és az egészség helyreállításánál sokkal fontosabb – és olcsóbb – a megelőzés. Elmondta, bár mára felnőtt egy olyan generáció, aki az egészségtudatosságot a szüleitől tanulta, sokan vannak még, akiknek ezt komoly életmódváltással kell elérnie. Ez a rendezvény pedig arról szól, miért fontos mindez, és hogyan lehet elsajátítani ezt a felelős gondolkodásmódot.

- Nekünk pedig csak annyi a feladatunk, hogy az itt bemutatott gondolkodásmódot hazavigyük és beépítsük a mindennapjainkba. Az a dolgunk, hogy figyeljünk testünk jelzéseire, komolyan vegyük azokat. Mert a betegségek kialakulásának megelőzése a legjobb dolog, amit magunkért tehetünk – zárta gondolatait Engert Jakabné.

Dr. Bagi Anett Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda vezetője az eseményen elmondta, hogy különböző allergiavizsgálatokon, általános állapotfelmérésen, teljes testösszetétel mérésen, dietetikus tanácsadáson is részt vehettek az egészségükért tenni akarók a szombati napon. Az EFI vezetője az egészségkommunikáció és az egészségműveltség fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, a cél, hogy minél fiatalabb korban elkezdjük a hatékony kommunikációt, az egészséges életmód alapjaival való ismerkedést.