Egy földeáki család megsegítéséért fogtak össze kecskemétiek

2023. 04. 26., 18:48
Egy földeáki család megsegítéséért fogtak össze kecskemétiek. Németh Gábor január elején vesztette el tragikus hirtelenséggel feleségét. A családapa egyedül neveli hatéves és öthónapos gyermekeit. Mivel így dolgozni nem tud, nehéz helyzetbe került. A Hírös városiak azonban nem tétlenkedtek, adománygyűjtésbe kezdtek.
A galéria 17 képet tartalmaz

Viktória tavaly novemberben született. Már soha nem fogja megismerni édesanyját, ugyanis Csilla január elején, tragikus hirtelenséggel elhunyt, félárván hagyva Vikit és hat éves testvérét, Gábort. A földeáki családapa, Németh Gábor teljesen kétségbeesett. Dolgozni nem tud, így nehéz helyzetbe került.

A hír hallatán több kecskeméti is összefogott, hogy kisegítse a bajból a családot.

- Tényleg nagyon rászoruló családhoz mentünk. A házat október végén örökölte meg Gábor az édesanyjáéktól, november 25-én megszületett kicsi Viki, január 6-án az édesanya elhunyt. Nagyon összetört a családfő, és nagyon örült ennek az adománynak, amit odavittünk - mondta Kőváry Edit, a gyűjtés egyik főszervezője.

Az első adományt januárban vitték el Gáboréknak. Akkor a csomagok tartósélelmiszert, pelenkát és bébiételt tartalmaztak. Azóta pedig még egy szeretetcsomag érkezett a családhoz. Most például egy kutyaházra is szükség lenne, mivel a gyermekek házikedvencének nincs hol laknia. A kecskemétiek nem csupán az adományokkal segítik Gábort, folyamatosan tartják benne a lelket.

A gyűjtés szervezői Szamler László, önkormányzati képviselőt is megkeresték, aki rögtön a jó ügy mellé állt.

- Amikor hallottam erről a szomorú eseményről, gyorsan végigfutott az agyamon, hogy én édesapaként is nehezen tudom belegondolni magam abba az élethelyzetbe, amikor egy fiatal családból, két kicsi gyerek mellől egyszer csak eltűnik az édesanya. Ez egy nagyon nehezen feldolgozható, kezelhető élethelyzet. Ilyenkor az ember nem gondolkodik, hanem teszi a dolgát - hangsúlyozta Szamler László.

A gyűjtés nem áll meg, ebben az évben augusztusban, iskolakezdés előtt, valamint karácsonykor is szeretnének adományt vinni Gábornak és a két kisgyereknek.

Aki segíteni szeretne a családnak, az megteheti az alábbi elérhetőségeken és bankszámlaszámon:

Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány e-mail: gyerkocok.a[email protected] Erste Bank Nyrt. 11600006-00000000-81777873