Együttműködés a közbiztonságért

2023. 12. 28., 13:58
Nagyon szép eredményeket ért el a Kecskeméti Városrendészet többek között az illegális hulladék elleni küzdelemben, a közúti forgalmat és közbiztonságot veszélyeztető autók elszállításában, valamint a külterületen élő, idős és rászoruló személyek felkutatásában és megsegítésében. A városrendészet sajtóközleményében hangsúlyozza, a legfőbb feladatuk a közbiztonság megteremtése.

„Az előző évekhez hasonlóan 2023-ban is mindent megtettünk annak érdekében, hogy városunk polgárai nyugalomban tudjanak élni.” – írja sajtóközleményében a Kecskeméti Városrendészet. Ebben az évben is nagyon szép eredményeket értek el többek között az illegális hulladék elleni küzdelemben, a közúti forgalmat és közbiztonságot veszélyeztető autók elszállításában, valamint a külterületen élő, idős és rászoruló személyek felkutatásában és megsegítésében. A városrendészet hangsúlyozza, a legfőbb feladatuk a közbiztonság megteremtése.

2023-ban közel 400, pontosan 389 db üzemképtelen, a hatósági engedéllyel vagy rendszámmal nem rendelkező, a látható állapotát tekintve a forgalomban való részvételre alkalmatlan, a közúti közlekedésre sérülése miatt alkalmatlanná vált, vagy a közúti forgalmat, a közbiztonságot veszélyeztető autó tulajdonosát figyelmeztették a jogcím nélküli közterület-használatra. Összesen 56 gépkocsit szállított el a Kecskeméti Városrendészet. Az idei évben a munkatársak közel 60 rászorulót segítettek személyesen, valamint mintegy 200 esetben intézkedtek illegális hulladék vonatkozásában, úgy, mint feljelentés, tettenérés, elkövető beazonosítása, elszállítás terén.

„Kecskemét város közbiztonsága az összefogás és az együttműködés elvére épül, ezért a Városrendészet a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében ebben az évben is együttműködött a rendőrséggel, a polgárőrséggel, a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvánnyal, valamint a szakmai és társadalmi szervezetekkel.” – írják a közleményben, melyben kiemelik, hogy a városrendészet cél- és feladatrendszere nem teljesedhetne ki a lakosság támogató és segítő együttműködése nélkül.

Intézményükhöz érkező lakossági bejelentések évről évre növekvő száma azt tükrözi, hogy a kecskeméti lakosok számára is fontos a város közbiztonságának, közrendjének és köztisztaságának megőrzése. „A jövő évben is számítunk városunk polgárainak munkánkat segítő támogatására. A lakosság pedig továbbra is bízhat a városrendészet aktív munkavégzésében.” – zárják a közleményt.