Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem a Bajai Szakképzési Centrummal

2023. 10. 26., 14:03
Együttműködési megállapodást kötött a mai napon a Neumann János Egyetem a Bajai Szakképzési Centrummal. A cél a közös munka és az, hogy megerősítsék az oktatást a vármegyében.
A galéria 11 képet tartalmaz

Együttműködést kötött a mai napon a Neumann János Egyetem a Bajai Szakképzési Centrummal, a GAMF Műszaki és Informatikai Karon. Az eseményen elsőnek Virág Tibor a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja mondott beszédet. Hangsúlyozta, ez az együttműködés, mind a középfokú-, mind a felsőoktatás terén fontos, mivel ez több lehetőséget biztosít az intézményeknek. Emellett fontos, hogy a szakmai kapcsolaton túl is meglegyenek az emberi kapcsolatok is. A legfontosabb számukra, a hallgatók és a diákok oktatása.

Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora kiemelte, hisz a személyes kapcsolatok erősségében. Az intézmény eredményeivel kapcsolatban hozzátette, több mint 70%-kal nőtt az elsőéves hallgatók száma, ugyanis közel 2000 diák, és közel 70 külföldi hallgató érkezett idén az egyetemre. A végzős hallgatók 70 százaléka pedig már diploma átvételénél tudja, hol fog dolgozni.

Valterné Pataki Gabriella a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, a felső és a középfokú oktatás közös célja, hogy a térségen belül kielégítse a piaci igényeket. Mint mondta, mind az 5 technikumuk tanít olyan szakmát, amelynél van közös pont az egyetemmel.

Dr. Kovács Lóránt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja rámutatott, most két vármegyei oktatási intézmény felismerte, hogy a jövő útja, hogy egyesítsék erőiket, és a közös célok mentén működjenek együtt. Végezetül aláírták ünnepélyesen az együttműködési megállapodást.