Éjjel, otthonában törtek rá, majd összeverték

2024. 05. 09., 07:53
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki társával együtt éjjel dörömbölni kezdett egy mélykúti ismerősük házánál, majd amikor a sértett ajtót nyitott, előbb a társa támadt rá a sértettre, amibe a férfi is bekapcsolódott és többször megütötték, megrúgták a sértettet.

A vádirat szerint a két férfi – jelen ügy vádlottja és társa – 2020. november 28. napján éjjel 3 és 4 óra közötti időben megjelent a társ barátnőjének volt párja – az ügy sértettje – által lakott mélykúti háznál. Azért, hogy a férfit felébresszék, az elkövetők a ház ajtaján és ablakán hangosan dörömbölni kezdtek. A sértett erre felébredt és kinyitotta az ajtót.

Ezt követően a társa egy késsel a kezében megfenyegette a házigazdát, hogy megöli és lökdösődni kezdett vele. A sértett folyamatosan hátrált a ház belseje felé, de a férfi utána ment és dulakodni kezdett vele. Ebbe bekapcsolódott a vádlott is és erőfölényüket kihasználva, több alkalommal megütötték és megrúgták a sértettet.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a sértett, időközben felébredő édesanyja közölte a támadókkal, hogy ki fogja hívni a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A tettestárssal szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség még 2022-ben vádat emelt, a vádlott tartózkodási helye azonban egészen 2023 decemberéig ismeretlen volt a rendőrök előtt, ezért addig vele szemben felfüggesztették az eljárást.

Az ügyészség a férfit éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.