Eldőlt: csak részlegesen lesz lezárva a Dózsa György út és az Izsáki út a nyáron

2023. 06. 13., 13:56
Konszenzusra jutott a polgármester az Izsáki út, Dózsa György út négysávosítása kapcsán a beruházó Építési és Közlekedési Minisztériummal és a kivitelező Hazai Építőgép Társulás Zrt.-vel. Így az előzetes tervekkel ellentétben csak részleges lezárásra kell számítanunk.

Ahogyan korábban írtuk, az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményében arról írt, hogy az Izsáki út négysávúsítása kapcsán várhatóan június 19. és augusztus 25. között teljesen lezárják a Katona József Gimnázium és a Vízmű utca közötti szakaszt. Mint kiderült, ezt azonban még nem lehetett kész tényként kezelni.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere tárgyalásokat kezdeményezett az Izsáki út, Dózsa György út négysávosítása kapcsán a beruházó Építési és Közlekedési Minisztériummal és a kivitelező Hazai Építőgép Társulás Zrt.-vel.

A tárgyalás során sikerült kialakítani azt a konszenzust, hogy a nyár folyamán a Dózsa György út és az Izsáki út csak részlegesen lesz lezárva, tehát a Katona gimnáziumi csomópont és a Vízmű utcai csomópont között a célforgalom lehetséges lesz.

A konszenzus fontosabb részletei:

A Katona gimnáziumnál lévő csomópont a Dózsa György út irányába le lesz zárva. A Dózsa György útra az Ipoly utcáról (kétirányú lesz) és a Botond utcáról egyirányban lehet majd kihajtani a vasúti kereszteződés irányába. A vasúti kereszteződés után jobbra, a Mercedes Benz Sport Akadémia előtt egy ideiglenes egyirányú átkötő út épül, amely tehermentesíti az Olimpia utcát,  megközelíthetővé válik a McDonald's, a JYSK és a Vincent Étterem, valamint a Rudolf laktanya mellett elhaladó szervízúton át a Sport utca. A vasúti kereszteződés után balra lehet eljutni a Lidl, Szilvási és ezek környezetében lévő kereskedelmi és egyéb létesítményekhez, valamint az Erzsébet lakóparkhoz. 

A Dózsa György út páros oldalán az Olt utca és a Boldogasszony tér közötti szakaszon lévő ingatlanok szintén megközelíthetők lesznek, ott egyirányú forgalom lesz az Olt utca irányából.

Az egyeztetés eredményeként a Szobonya utcáról kétirányú célforgalom lesz a Sheraton szállodáig, így azon útszakasz páros oldalán lévő összes intézmény, vállalkozás gépkocsival megközelíthető. A Sheratontól a Szilvási parkolóig két irányba kizárólag teherautók, kizárólag áruszállítás céljából közlekedhetnek.

A Vízmű utcai csomópontot teljes egészében le kell zárni, ott csak az autóbuszok haladhatnak át. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Izsáki út az Auchan irányából a Vízmű utcai csomópontban lényegében zsákutcává alakul, ezért kérjük a közlekedőket, hogy átmenő forgalom céljára kerülő útvonalakat használjanak. Kérjük a kecskeméteiket, hogy legyenek, legyünk türelemmel! - áll a városháza sajtóközleményében.

Figyeljék a híradásokat hírportálunkon!

Kapcsolódó cikk