Elektromos rollert is lehet bérelni Kecskeméten

2024. 04. 23., 17:37
Kerékpár mellett már elektromos roller is bérelhető a kecskeméti Tourinform irodában. A járműveket nem csak turisták, kortól függetlenül bárki használhatja, aki méretben megfelelő hozzá.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 11 képet tartalmaz

A bátrabbak már nem csak kerékpárral, de elektromos rollerrel is végigjárhatják Kecskemét nevezetességeit. A Tourinform irodában ugyanis bármelyik jármű bérelhető. Hat darab bicikli, és három darab roller várja a turistákat, illetve bárkit, aki kedvet kap egy kis városnézéshez.

- Azt gondolom, hogy nagyon jól lehet ezekkel a járgányokkal közlekedni itt a városunkban, és mivel mi alföldi emberek is szívesen kerékpározunk, rollerezünk, így azt gondoljuk, hogy az ide érkező turisták is szívesen megismernék így a városunkat
— nyilatkozta Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára. 

A felnőtt méretű járműveket kortól függetlenül bárki használhatja, aki elég magas hozzájuk. Csak egy szerződést kell kitölteni, és az 5000 forintos kauciót kell megfizetni. Bár nincsenek szabályok a járgányok használatára, az elektromos rollereket azért érdemes nagyobb odafigyeléssel vezetni, és nem száguldozni velük.

Ha szeretnénk járművet bérelni, akkor azt az iroda nyitva tartásához kell igazítani. Hétköznap reggel fél 9 és délután fél 5 között, hétvégén pedig reggel 9 és délután 2 között van rá lehetőségünk.

- A roller egy éve van, a kerékpár már több éve rendelkezésre áll. Szeretnénk még nagyobb figyelmet ráfordítani, hiszen szeretnénk, ha az aktív turizmusban is részt vennének az ideérkezők
— mondta Hamzáné Lakó Judit.

A kerékpár 800, az elektromos roller pedig 1200Ft-ba kerül egy órára. A bicikli esetében kedvezményt is kapunk, ha egész napra elvisszük. Ha nagyobb társaság, vagy család érkezik, az iroda arra is felkészült, ugyanis 6 darab kerékpárt és 3 darab rollert is lehet egyszerre kölcsönözni.