Elkezdődött a P+R parkoló kialakítása Homokbányán

2024. 03. 19., 19:26
Kezdetét vette a P+R parkoló kialakítása Homokbányán. A munkálatok április végére befejeződhetnek és május elején már használható lesz a parkoló, amit nem csupán ingyenesen lehet majd használni, hanem az ott kikért jeggyel egy fő ingyen utazhat aznap Kecskemét helyi járatain.

Munkagép érkezett ma reggel Homokbányára, a buszmegálló melletti területre. A Rimai Útépítő Kft. szakemberei elkezdték kialakítani a 100-120 férőhelyes P+R parkolót. Aki ezt igénybe veszi, az autója rendszámának begépelését követően ingyen kap egy napijegyet az automatából, mellyel egy fő ingyen tud utazni azon a napon az összes helyi járatú buszon.

– Először egy talajegyengetés, talajkiegyenlítés fog történni. A következő fázis egy geotextillel történő borítás, utána jön rá a murvás parkolóborítás, közben megy majd a kerítésépítés, kameratelepítés, parkolóautomata telepítése
— magyarázta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese.

Kecskemét első P+R parkolója közel 3000 négyzetméteren terül majd el. Csíkos Imre a Kecskeméti Televíziónak elmondta, amennyiben a lakosok igénylik, van mód a bővítésre is.

A Kecskeméti Városrendészetnek központi szerepe van a projektben, ugyanis a cég üzemelteti majd a parkolót, és a kivitelezési munkát is a városrendészet rendelte meg.

– A városrendészet folyamatosan felügyelni fogja ezt élőerős megjelenéssel, illetve kamerák bekötésével is. Itt a térfigyelő kamerarendszerbe történik majd a kamerák bekötése. Ellenőrizni fognak a kollégák rendszeresen
— mondta Csíkos Imre.

A tervek szerint a P+R parkoló április végére elkészül, és legkésőbb május elején már használatba is fogják állítani. Az önkormányzat, a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) és a Kecskeméti Városrendészet közös célja ezzel a parkolóval, hogy csökkentsék a forgalmat a városban.