Elkezdődött a XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál

2023. 06. 21., 19:06
A kecskeméti közösségek bemutatkozásával kezdődött meg ma a XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén. A rendezvény a KAFF kísérő programja.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 34 képet tartalmaz

Az Edge King’s Zenekar - Petőfi 200 műsorával kezdődött ma (szerda) a XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén. A fesztivál első két napja a helyi értékekről szól.

- Az öt napos fesztivál egy városi civil kerekasztal bemutatkozással vette kezdetét. Több mint 16 civil tag, civil egyesület van most közöttünk és a kecskeméti értékeket képviselik
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára.

A civil szervezetek a gasztronómia, a kézművesség, de még a zene oldaláról is felsorakoztatják a helyben születő értékeket.

- Fel kell tárni ezeket az értékeket, és folyamatosan kapcsolatot kell tartani a szervezetekkel. Meg kell ismerni őket és az ő erősségeiket bemutatni
— mondta Hamzáné Lakó Judit.

A helyi érték státusz a Hungarikummá válás előszobája. Nem véletlen, hogy a fesztivál ideje alatt is helyet kap ezek bemutatása. Az elkövetkező napok programkínálata is színes lesz.

Csütörtökön 10 órától a Bács-Kiskun Vármegye Meseföld Élménybusz programja a Luca-kútnál várja a gyermekeket. 14 órától a Városi Civil Kerekasztal - Kecskemét bemutatkozásával, majd 15 órától az Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődnek a színpadi programok. Ezt követően orgoványi hastáncbemutatót és Nagy Szilárd „Drága Hazám” című műsora szerezhet kellemes perceket.

A XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál idén a KAFF kísérő rendezvénye, így több vetítésre is számíthatnak az érdeklődők Kecskemét főterén. Pénteken 17 órától a Hungarikum Kiállítást Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitja majd meg.