Elkezdődött az idősek hete

2023. 10. 03., 16:33
Kedden délután tartották az idősek hete programsorozat nyitórendezvényét Kecskeméten, a Margaréta Otthonban. Az ünnepségen köszöntötték a 90 év feletti szépkorúakat és az aktív lakókat is, valamint jutalmazták az önkénteseket is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

Az Idősek hete programsorozat minden évben az idősek iránti tisztelet fontosságára hívja fel a figyelmet. Ma (kedden) délután tartották a program nyitórendezvényét a Margaréta Otthonban, ahol Jancsikné Tóth Andrea, intézményvezető köszöntötte a szépkorúakat.

– Soha nem szabad megfeledkeznünk az idősek, a szépkorúak munkájáról, az utánuk jövő korosztályokra hagyott értékeikről, szeretetükről. Hálával, tisztelettel és megbecsüléssel tartozunk azok iránt, akik a munkában eltöltött több évtized után nyugdíjas éveiket élik - hangsúlyozta Jancsikné Tóth Andrea.

Szamler László önkormányzati képviselő is szép szavakkal üdvözölte az időseket.

– Számomra az itt töltött idő, amikor önökkel együtt lehetek, mindig az öröm, a köszönet a tisztelet és a hála percei. Öröm itt tenni, öröm látni, hogy milyen vidám és tartalmas programokat hoznak össze időről időre, minden percét élvezem. Köszönet azért, mert itt lehetek - mondta Szamler László.

Jancsikné Tóth Andrea, a Margaréta Otthon igazgatója tegnap átvette a Kecskemét városért szociális díjat. Az intézményvezető munkáját saját közönsége, vagyis a szépkorúak előtt is megköszönte Engert Jakabné alpolgármester az ünnepség keretében. Mint elmondta, nagy szorgalommal, becsülettel. kiváló szakmai felkészültséggel vezeti ezt az intézményt. Ezért köszönettel tartozik neki a város.  

A Margaréta Otthon 246 férőhellyel működik, köztük 43 lakó 90 év feletti. Őket és azt a mintegy 100 aktív lakót is köszöntötték a rendezvényen, akik tevékenységükkel minden nap segítik az intézmény dolgozóinak munkáját a kertészkedésen át a demens lakótársakkal való beszélgetésig, emellett az önkénteseket is elismerték.

A mai program Faragó Ádám színész zenés műsorával zárult. Az idősek hete 2023-as programjában a résztvevők október 9 –ig művészettörténeti előadáson, zenés délutánon vehetnek részt, és régi idők mozija is várja őket, a Margaréta Otthonban pedig Életképek címmel, az intézmény életét bemutató fényképösszeállítást tekinthetnek meg.