ÉlŐvíz: Keserű Balázs építész vall a Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolnáról

2023. 05. 29., 18:30
A Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolna érdekes történetéről és jelenéről láthatnak riportot a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának májusi adásában. A budai Normafa és a János-hegyi libegő felső állomása között fekvő Anna-rétre szánt kápolna megépítését az 1940-es években a Szűzanya nyilatkoztatta ki Natália nővérnek, ám az azóta sem épült meg. Keserű Balázs kecskeméti építész a szívén hordozza az ügyet: színvonalas, pontos látványtervet készített, mely az eredeti, kinyilatkoztatás szerinti engesztelő kápolnát ábrázolja a modern technika segítségével.

A hívek évtizedek óta imádkoznak azért, hogy az a kérés, amelyet Jézus intézett Natália nővérhez, megvalósuljon: megépülhessen a budapesti Anna-réten az eredeti Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolna.

Forrás: Wikipedia

Keserű Balázs kecskeméti építész elhatározta, hogy a korábban Hermán Géza építészmérnök által készített tervek segítségével megalkotja a kápolna látványtervét, amely a Natália nővér által leírt és a kinyilatkoztatásban meghatározott paraméterek alapján pontosan mutatja be a kápolnát.

Keserű Balázs építész

Jézus ezt az ígéretet tette a kápolna felépülése kapcsán: „Magyarország engeszteléséért kész vagyok az egész világon könyörülni.” Natália nővér könyvében pedig ez olvasható: „Ez lesz az a hely, ahol a Szűzanya az egész világra tudja sugározni az Ő kegyelmét.”

A kinyilatkoztatás részleteiről és az engesztelő kápolna felépülésének fontosságáról beszélt Keserű Balázs építész, aki maga is isteni sugallatra kezdett foglalkozni mélyebben a kápolna ügyével.

A teljes riport itt tekinthető meg: