Eredményesen zárul a CLLD közösségépítő program Kecskeméten

2023. 05. 18., 14:33
Eredményesen zárul a kecskeméti CLLD program, aminek célja, hogy erősítse a helyi közösségeket és újaknak adjon támogatást. A 750 millió forintos uniós forrást kiválasztott helyi projektekre lehetett felhasználni. 24 civil projekt keretében az elmúlt 3 évben 366 program több mint 800 közösségfejlesztő eseménye valósult meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 29 képet tartalmaz

A Mátyás Király Citerazenekar műsora köszöntötte a vendégeket a felújított Városháza dísztermében. Ma délelőtt tartották meg a „KözösségÉpítő Kecskemét” projekt utolsó tájékoztató fórumát, amelyen összegezték az elért eredményeket. A kecskeméti CLLD program megvalósítása 2017. decemberében indult el. A konzorcium a Városi Szociális Közalapítvány vezetésével 750 millió forintnak megfelelő forrás felhasználását tervezte meg. A sikeres programokat Engert Jakabné, alpolgármester összegezte nyitóbeszédében.

-A közalapítvány munkatársai és még sok-sok támogató segítségével, koordinálásával 24 helyi civil szervezet 250 millió forint támogatásból összesen 366 program keretében több mint 800 közösségfejlesztő eseményt valósított meg az elmúlt években. Gratulálunk mindannyiuknak! Köszönöm értékteremtő közösségi munkájukat
— mondta a rendezvényen Engert Jakabné, alpolgármester.

Ahogy a mai, utolsó fórum szakmai előadói is elmondták, a projekt célja az volt, hogy a városban közösségek jöjjenek létre, illetve már meglévők erősödjenek meg.

-Ez egy uniós program volt, ami azt a célt szolgálta, hogy az egyes városokban közösségeket kovácsoljon és ehhez hozzájáruljon nemcsak a közösség szervezésével, hanem olyan eszközök beszerzésére is lehetőséget adott, épületek építésére, amivel ezeket a közösségeket a továbbiakban is működtetni lehet
— emelte ki beszédében Horváth Attiláné, a KözösségÉpítő Kecskemét Helyi Közösség konzorciumi vezetője, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke.

A forrásokból két közösségi ház, a Kósafalui játszótér jött jöhetett létre, illetve megújult az egykori Aranyszarvas környéke a Széchenyivárosban. A civil szervezetek közösségépítő pályázatai idén márciusig befejeződtek, egyedül a Széchenyivárosi Közösségi Ház kialakítása zajlik még. A projektet hivatalosan június 30-án zárják le.