Évet zárt a Lakitelek Népfőiskola

2022. 12. 16., 16:54
Évzárót tartott pénteken a Lakitelek Népfőiskola munkatársainak. A Hungarikum Ligetben Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke értékelte az idei munkát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendezvényen elmondta: a Lakitelek Népfőiskola most és még hosszú időn keresztül szolgálja azokat a közös célokat, amelyeknek köszönhetően Magyarország Európán belül kisebbségi álláspontot képviselve meg tud maradni.
A galéria 55 képet tartalmaz

Munkatársakkal telt meg a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Háza péntek délelőtt. Évzárót tartottak ugyanis a Hungarikum Ligetben.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendezvényen elmondta: a Lakitelek Népfőiskola most és még hosszú időn keresztül szolgálja azokat a közös célokat, amelyeknek köszönhetően Magyarország Európán belül kisebbségi álláspontot képviselve meg tud maradni, illetve Magyarországon belül az európai kisebbségi álláspont erős többséget kap.

Látjuk azt, hogy a mögöttünk hagyott évtizedek, részben a rendszerváltoztatás óta, és nagyon látványosan 2010 óta olyan fejlődést hoztak, ami maradandó, és ami hosszú évtizedeken keresztül biztosítja azt, hogy legyenek olyan szellemi központok, amelyekre a konzervatív, a hagyományokat fontosnak és értéknek tartó, illetve megőrizni akaró közösség a jövőjét is építeni tudja
— mondta Gulyás Gergely.

A komplexumban több szálláshely, étterem, kiállító- és szolgáltató tér található, valamint gyógyfürdővel is rendelkezik a terület. Mindemellett közel 300 embert foglalkoztat a Népfőiskola Alapítvány.

Nagyon látványos a Kárpátia Rendezvényház építése. Úgy néz ki, hogy júniusban megtörténhet a műszaki átadás, és talán már nyáron üzemelni is fog az ezer személyt befogadni képes Kárpátia
— mondta Lezsák Sándor.

Lezsák Sándor felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt kezdődött el a Lakitelek Népfőiskola nagymértékű beruházása, amelyhez nettó 30 milliárd forint kormányzati támogatást kaptak. A ma már mintegy 40 épületet magába foglaló épületegyüttes tulajdonosa a Szeged-Csanádi Egyházmegye.