Farkas Petra: a kosárlabda szerelem volt első játékra

2024. 07. 10., 15:08
A kecskeméti Bolyai János Gimnáziumból egyenesen a Coloradoi Egyetemre igazolt Farkas Petra. Mindezt kosárlabda ösztöndíjjal tehette. A kecskeméti lány öt évet élt kint Amerikában, a kint szerzett élményeiről, és a jövőbeli terveiről is mesélt nekünk.
A galéria 7 képet tartalmaz

Farkas Petra a napokban a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián dobálja a labdát, hogy ne essen ki a gyakorlatból. Nemrég ugyanezt egy amerikai egyetem tornatermében tette. A Colorado State University hallgatója volt, sportösztöndíjjal. Azt meséli rengeteg munka és szorgalom kellett az amerikai álom megvalósításához.

– Kecskeméten írattak be anyáék kosárlabdázni olyan 5-6 éves koromban. Első osztályos lehettem az ÉZI-ben,  és nagyon túlbuzgó kisgyerek voltam. Ők pedig voltak vele, hogy még egy délutáni foglalkozás belefér az időmbe. Onnantól kezdve a kosárlabda szerelem volt első játékra
— mesélte Petra.

A KESI után az Akadémiára is bekerült, majd a Kecskeméti KC NB1/B-ben kosarazott, itt junior sportolóként már az a megtiszteltetés érte, hogy a felnőttekkel játszhatott együtt. A Bolyai János Gimnáziumban sport szakon tanult, amikor megkeresték az amerikai lehetőséggel.

– Junior játékom óta vezető szerepet töltöttem be a kosárlabda pályán, rengeteget kommunikáltam, mindent megtettem, hogy nyerjünk. Rengeteg plusz energiát beleraktam, a reggeli edzések után délutáni edzéseim voltak. Úgy gondolom, ez látszott a statisztikán is. Ezért eljöttek személyesen, és látták rajtam, hogy igenis beleillek a kinti képbe
— emlékezik vissza Farkas Petra. 

Angol nyelven különböző vizsgákat kellett letennie ahhoz, hogy elérje az amerikai egyetem felvételéhez szükséges pontszámot. Öt évig élt kint, majd tavaly májusban a diplomaosztó után úgy döntött, hazaköltözik Magyarországra.

– Édesapukám elhunyt 2021-ben, és anyával szerettem volna egy kis időt tölteni. Hosszú volt ez az öt év család, barátok nélkül, ezért úgy döntöttem, itthon szeretnék lenni a családommal pár évet. Azután nyilván visszamennék Amerikába.

Petrának rengeteg terve van a jövőre nézve. Kis pihenő után újra vissza szeretne ülni Amerikában az iskolapadba, hogy mesterdiplomát szerezzen.

Kapcsolódó cikk