Fatolvajokat fogtak a városrendészek

Ismét lopás kísérlet, és egyéb bűncselekmények ügyében intézkedtek a közterület-felügyelők

KÖZLEMÉNY
2024. 03. 01., 13:11
A Kecskeméti Városrendészet gépkocsizó külterületi járőrszolgálatot ellátó közterület-felügyelői az egyik elkerülőn, az úttest melletti erdős területen fatolvajokat értek tetten, fogtak el, majd adtak át a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrének.
A galéria 8 képet tartalmaz

A Kecskeméti Városrendészetre február közepén két alkalommal is lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a Nyugati elkerülőn, az úttestet határoló véderdőből ismeretlen személyek több alkalommal fákat vágnak ki, és tulajdonítanak el.  A körülmények tisztázása, az elkövetők tettenérése érdekében a gépkocsizó külterületi járőrszolgálatot ellátó közterület-felügyelők figyelőszolgálatot szerveztek, illetve a helyszínt visszatérő jelleggel ellenőrizték. A közel kétheti, kitartó munkájukat egy csütörtöki napon siker koronázta, ugyanis az elkövetőket a bejelentésben megjelölt helyszínen, tevékenységük közben sikerült tetten érni, amint éppen láncfűrésszel fákat vágnak ki.

A közterület-felügyelők a két férfit intézkedés alá vonták, ekkor derült ki, hogy egyikük fiatalkorú, a másik személy gyermekkorú, ráadásul a helyszínre egy olyan személygépkocsival érkeztek, amelyet hozzátartozójuk engedélye nélkül hoztak el úgy, hogy az azzal történő közúti közlekedéshez szükséges vezetői engedéllyel az „idősebb fiatal” nem rendelkezett. A határozott és szakszerű felügyelői intézkedést látva egyébként a két fiatal együttműködő volt, mivel azonban személyi igazolvány, illetve egyéb, a személyazonosság igazolására alkalmas okmány nem volt náluk fellelhető, így a Rendőrség is értesítésre került. A helyszínre a Városrendészettel közös járőrszolgálatot ellátó, Kecskeméti Rendőrkapitányság járőre érkezett, aki a további szükséges intézkedéseket megtette. Ennek során még az is kiderült, hogy egyikük eltűnés miatt körözés alatt állt.

A két fiatalkorú által elkövetett cselekmények miatt a Kecskeméti Városrendészet vezetője, dr. Német Zsolt feljelentést tett az eljárás lefolytatására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Kecskeméti Rendőrkapitányságon a további eljárás lefolytatása céljából.