Fegyházbüntetésre ítélték a visszaeső tolvajt

KÖZLEMÉNY
2023. 10. 04., 18:28
A Kecskeméti Járásbíróság 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 39 éves kecskeméti férfit, akivel szemben lopás, jármű önkényes elvétele, valamint rongálás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.
Elítélték az áruházi rablót

Az ügy lényege szerint a vádlott 2021 októbere és decembere között több kecskeméti családi ház, társasház udvaráról különböző értéktárgyakat (szerszámokat, kerékpárokat, mobiltelefonokat) lopott el. Az így okozott kár meghaladja az 1.000.000 forintot.

Egy alkalommal egy gyorsétterem személyzeti bejáratán osont be és elvitte az ott dolgozók hátizsákját és kabátját, egyikük zsebében 300.000 forint készpénzzel.

A vádlott 2021 decemberében egy utcán parkoló kisteherautóval úgy hajtott el, hogy az indítókulcs is benne volt a gyújtáskapcsolóban. Később a járművet a város túlsó pontján hátrahagyta. Egy hét múlva egy másik telephelyről a nyitott irodaépületben talált indítókulcsot magához vette és az udvaron álló céges autóval elhajtott. A „fuvar” végeztével a vádlott az indítókulcsot eldobta. A rendőrök mindkét járművet megtalálták és a sértetteknek visszaadták. A vádlottnak mindezek mellett egy céges biztonsági kamera szándékos megrongálása miatt is felelnie kell.

A férfit - aki többszörös visszaesőnek számít - korábban többször elítélték lopás miatt.

Az ítélet nem jogerős.

Kecskeméti Törvényszék