Fejlesztések a Széktói Stadionban

2023. 01. 10., 17:37
A KTE történetének legsikeresebb évét tudhatja maga mögött. A csapatunk újoncként feljutott az élvonalba, majd az NB I-ben is kitűnő eredményeket elérve, féltávnál a második helyen áll. Az eredményekről és a fejlesztésekről dr. Filus Andor, a klub ügyvezetője számolt be.
Fotó: Harkai György
A galéria 22 képet tartalmaz

A 2022-es esztendő rég nem látott sikereket hozott a KTE életében. A csapat újoncként jutott fel az NBI-be, az őszi meccsek eredményeivel pedig jelenleg a második helyen áll. Az évet dr. Filus Andor, a klub ügyvezetője úgy foglalta össze, hogy történetének legsikeresebb évét tudhatja maga mögött.

Dr. Filus Andor emellett bejelentette, hogy januárban folytatódhat a Széktói Stadion "ráncfelvarrása", ami a szurkolók által annyira vágyott városi oldalt érinti már. A betonszerkezet rendbetétele, illetve a beléptető kapuk, a pénztárak és a kamerarendszer beüzemelése is elindul januárban, valamint a kanyar alatti régi büfét és vizesblokkokat is felújítják.

Arról, hogy az MLSZ jóváhagyta, hogy tavasztól már akár 5000-en is kinn lehetnek a hazai meccseken, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is beszámolt közösségi oldalán.

A Széktói Stadion felújítása mellett a KTE Labdarúgó Akadémián az edzőpályák létesítésére és fejlesztésére is nagy figyelmet fordítottak. Első körben a Széktói Stadionban az 1-es műfüves pálya kapott új borítást, emellett a Bóbis Gyula Edzőcsarnok mellett és mögött három kisméretű műfüves pályát alakítottak ki, ezek közül kettő fedett. Nagy segítség ez, hiszen így megoldódnak a kis korosztályokban a téli teremhasználati kérdések, januárban már a fedett pályákon kezdik a felkészülést.

A műfüves pályákat szeretnék majd egy nagyobb rendezvénnyel ünnepélyesen is átadni, de ezzel megvárják a tavaszt és a jó időt, vélhetően a márciusi válogatott szünetet célozzák meg vele.