Fekete Gábor: a baloldalt és a médiájukat külföldről finanszírozzák

2023. 03. 30., 15:08
„Mint kiderült önöket és az önök médiáját külföldről finanszírozzák.” Utalt Fekete Gábor az ellenzéki sajtóorgánum, a Kecsup és Soros György kapcsolatára, miszerint az üzletember Amerikából pénzeli a baloldali portált. Az önkormányzati képviselő napirend előtti felszólalásában feltette a kérdés, „a bérbaloldal képviselői kinek az érdekeit szolgálják a közgyűlésben?”.

– Mint kiderült önöket és az önök médiáját külföldről finanszírozzák – Fekete Gábor ezt mondta napirend előtti felszólalásában. Az önkormányzati képviselő arra az elmúlt időszakban napvilágot látott hírre célzott, miszerint Soros György pénzeli a baloldal sajtóorgánumát, a Kecsupot. Fekete Gábor kijelentette, ezek után a város lakossága joggal tehet fel kérdéseket.

– A bérbaloldal képviselői kinek az érdekeit szolgálják a közgyűlésben? Teljesen egyértelmű, hogy semmiféle független, a polgárok érdekeit szem előtt tartó sajtóorgánumról nem beszélhetünk. Itt szó nincs a helyi családok, vállalkozások érdekeinek megjelenítéséről. Az önök médiája folyamatosan azon van, hogy békétlenséget szüljön, káoszt teremtsen, megakadályozza Kecskemét fejlődését – hangsúlyozta a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője.

Fekete Gábor szerint miután lebuktak, hogy más országból pénzelik a baloldalt, igenis tisztázniuk kellene a helyzetet az ellenzéki politikusoknak.

A becsület megkívánja, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba és tájékoztassák a kecskeméti polgárokat, hogy kinek is a szekerét tolják önök valójában. Pont ilyen az akkumulátorcunami is. Amit a megrendelő kér, annak a nótáját húzatják. Mert ne feledjék, ki a zsoldot külföldről kapja, magyar ember érdekét nem szolgálhatja
— fogalmazott a frakcióvezető.

Fekete Gábor felszólalásában egyébként arról is beszélt, hogy Kecskeméten nyüzsög az élet, méltatta a Tavaszi Fesztivált, a most nyíló Hunyadivárosi Közösségi Házat és a város gazdasági életét is.