Fergeteges gálával ünnepelt a TST táncstúdió

2024. 02. 11., 14:53
175 vérbeli táncos lépett fel pénteken a Hírös Agóra színpadán. Az idén 20 éves TST Tánc és World Jumping Stúdió gálaestje óriási siker volt. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Mák Kornél, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a fiatalokat és szeretteiket.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 22 képet tartalmaz

Kicsik, nagyok, kezdők vagy profik, mindenkinek volt helye a TST Táncstúdió idei gáláján. Péntek este teljesen megtelt a Hírös Agóra, sokan voltak kíváncsiak arra, hogy gyermekük milyen ügyesen táncol a színpadon. Bár minden évben tart gálát a táncstúdió, az idei különleges alkalom volt, ugyanis most 20 éves a TST.

– Újak a koreográfiák, sok új diákunk van, azért van ez a hatalmas nagy érdeklődés, mert mindenki kíváncsi, hogy mit alkottunk. 175 diákunk szerepelt a gálán, ez a Covid után rekordnak számít. Nagyon hálásak vagyunk érte és nagyon szépen köszönjük mindenkinek, akik támogattak, hogy eljussunk idáig - nyilatkozta a helyszínen Váczi Nikolett, a TST Tánc és World Jumping Stúdió vezetője. Elmondta, hogy elsősorban a hip-hop műfajával ismerkedhetnek meg a gyerekeke a stúdióban, azon belül is a break táncra specializálódtak. A Bács-Kiskun Megyei Breaktánc Sport Egyesület is hozzájuk tartozik.

Az elmúlt 20 évben rengeteg eredményt tudhat magáénak a táncstúdió, tavaly például világbajnoki első és harmadik helyezést értek el a gyerekek. A pénteki gálán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a fiatalokat és szeretteiket.

– Egy hatalmas nagy közösséget kovácsolnak együtt, szeretnek idejárni, ez egy életérzés, öröm, kikapcsolódás számukra. Jó látni rajtuk a lelkesedést, ezt az örömöt. Kérjünk még 20 évet Nikitől, hogy ilyen lelkesedéssel, és ilyen hatalmas nagy kitartással vigye tovább ezt a csapatot és boldoggá tegyen bennünket akár egy pár percre is - fogalmazott a polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia után dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a vendégeket, Nikit és a fellépő gyerekeket.

– Niki a sava-borsa, a lelke ennek a táncstúdiónak. Az ő személyisége magas fokú szakmaisággal párosul, amivel újra és újra művészetet varázsol a színpadra - mondta dr. Mák Kornél.

A több mint kétórás gálát az ujjongások és a vastapsok uralták, a TST életérzés mindenkit átjárt. A munka pedig nem áll meg, idén is jó pár versenyre készülnek a táncosok, új koreográfiák és élmények várják a fiatalokat.