Figyeljük az ünnepi menetrendeket, mielőtt elindulunk!

2022. 12. 23., 11:59
Az ünnepek alatt változik a vonat, a helyközi és távolsági buszok menetrendje is. Érdemes indulás előtt megnézni, hogyan közlekednek a tömegközlekedési eszközök, illetve jobb online már előre megváltani a jegyeket.

Változnak a menetrendek a karácsonyi időszakban. Indulás előtt érdemes megnézni a vonatok, volánbusz és a helyi járatok menetrendjét. A volánbuszok 24-én szabadnap szerint, 25-én és 26-án pedig munkaszüneti nap alapján közlekednek. 27-én azonban már a hét első tanítási szünetes munkanapja alapján indítják járataikat.

A helyi buszokra a jegyet elővételben csak elektronikus úton lehet megvásárolni az ünnep ideje alatt, mivel a helyi elővételi pénztár 24,25 és 26-án zárva tart. A helyi buszok esetében is változnak a menetrendek, sőt több esetben a délutáni és esti időszakokban egyes járatokat nem is indítanak.

24-én szabadnap szerint közlekednek, ott az egyes járatok 15:20 óra után nem indulnak. 25-én és 26-án munkaszüneti nap alapján indulnak a buszok. Ezeken a napokon egyes járatok 20:20 perc után nem indulnak már.

Érdemes minden esetben a szolgáltató honlapján megnézni a vonatok és buszok közlekedését, illetve online előre megvenni a jegyeket.